Hej!

Världens Barngalan hölls även i år i Filadelfiakyrkan i Junsele. I dag, 11 oktober kom Lions Club, IOGT, Röda Korset och Filadelfiaförsamlingen tillsammans för att göra en kraftinsamling för Väldens Barn. Det är den stora finalen på den riksomfattande insamlingen och här i Junsele hade man samlat in 39 036 kronor som anmäldes till kommunsamordnaren för vidare befordran till den stora insamlingen.

Det var fullt i kyrkan där inte ens månglarna höll sig borta från templet. Här var de dock av det goda slaget, de som sålde lotter och lämnade allt de fick in till insamlingen. Jag tror inte att Jesus skulle välta de bord där de förevisade vad som bjöds ut.

I kyrkan serverades kaffe och RK hade skänkt fantastiskt gott kaffebröd. Serveringen inbringade 3 675 kronor.

Sedan får vi inte glömma den musik vi bjöds på. Dels av den i Junsele välkända trion Marie, Bengt och Hans-Olov som framförde både folkmelodier och en del annat. Gösta Markusson Marie Eriksson Nils-Erik Gulin och Han-Olov bjöd på en kompott som innehöll en hel det ”alltidgröna” melodier.

En av de absoluta höjdpunkterna var barnsånggruppen ”Sångfåglarna” . Hur man i lilla Junsele kan hålla sig med en sådan barnkör övergår i alla fall mitt förstånd. Och då har jag ännu inte nämnt solisten, treåriga Ester-Kajsa som sjöng ”Som en fågel” på ett sätt som inte stod Sanna Nielsen efter. Och hon sjöng också med i hela det övriga kör framförandet till en koreografi som man får anta att mamma körledaren Jenny-Anne Gradin svarat för.

Eftersom arrangemanget pågick under hela eftermiddagen, gavs även tid för prat och umgänge, eller mingel som det heter i storstäderna. Både Världens Barn-insamlingen och vi som var där hade all anledning att vara nöjda med eftermiddagen.

Gillis