Sommarkonsert i bygården | GULSELE onsdag 22/7 kl. 19.00 med Titti Sjöblom o Erling Eliasson som sjunger o berättar från Kaj Gullmars repertoar | Kaffeservering | Biljetter kan förköpas hos G. Edins affär i Junsele.Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson: Sjunger Kai Gullmar | Till deras hemsida: http://www.seaflowermusic.se/
SKIVRECENSION i UNT
Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson
Sjunger Kai Gullmar
(Skivbolag Seaflower)

Att göra en nyinspelning av Kai Gullmars folkkära melodiörhängen är inte en helt lätt uppgift. Många har sjungit dessa melodier och risken är att det nostalgiska och trivselgemytliga tar överhanden. Och varför spela in dem på nytt?
Titti Sjöblom och hennes medsångare och musiker Ehrling Eliasson har dock hittat ett fräscht grepp genom att skala av arrangemangen och tolka sångerna som de visklenoder de är. Eliasson ackompanjerar smakfullt sparsamt på gitarr och dragspel, och såväl han som Titti Sjöblom förmår låta texterna träda fram i all sin humoristiska elegans. För lyssnaren är det som att upptäcka visorna på nytt.
Det må gälla Med dej i mina armar i ganska långsam version som en intim chanson, eller Swing it magistern som livsbejakande appell, med scatsång som visar arvet från mamma Alice Babs.

Ulf Gustavsson /UNT


Lyssna via länk till deras hemsida http://www.seaflowermusic.se/:

Skivan där de sjunger Kai Gullmar
Swing fula fluga swing (mp3)
Jag Har en Liten Melodi (mp3)
Ungmön på Käringön (mp3)
Med dej i mina armar (mp3)

Skiva med Hyllning till Höga Kusten
Där utanför (Titti Sjöblom / Ehrling Eliasson)
mp3
Dit stigarna går (Ehrling Eliasson)
mp3
För kärleks skull (Ehrling Eliasson)
mp3
Det tänker jag ofta på  (Titti Sjöblom )
mp3

Skivan: ”FÖR SJÄL OCH HJÄRTA…
Världsarvets Serenad
mp3
Jag vill bo vid älven
 mp3


Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!