Gulsele skola klass 4-6 året 1933  Kortet är taget den 3/3 1933 =Till samlingssidan för alla klasser!


Klicka för större bild!
Jag Stina Bäckman känner endast till Kajsa Olofsson (Svensson) nr7 i bakre raden, bredvid lärarinnan. Jag har gått igenom gamla foton från min mor Kajsa Olofsson (Svensson) som var dotter till Sigurd och Matilda Svensson. Hittade då några kort som kan vara av intresse, tack för denna bild Stina!

Karin Lindberg och Birger Moström ger oss här alla namnen på kortet:
Övre raden från vänster: 1. Karin Lindberg, 2. Linnea Larsson, 3. Wivi Forsberg/Sjödin, 4. Signe Victoria Olofsson/Bergström, 5. Götilda Lindberg, 6. Syster Larsson 7. Kajsa Svensson. 8. Lärarinnan Agnes Wallin
Främre raden från vänster: 1. "Lill-Hilding" Johansson?, 2. Kalle Eriksson, 3. Gunnar Samuelsson, 4. Holger Vallin, 5. Sven Svensson, 6. Ture Svedberg, 7. Jonte Eriksson.

Kalle och Jonte Eriksson är bröder till Bertil Eriksson. Holger Wallin bodde på Ulanders backen. Linnea och Syster Larsson bodde i ett litet hus, (flottarkoja) nere vid älven. Den som kunde alla namnen på sina skolkamrater är Karin Lindberg, längst till vänster i övre raden. Vi är väldigt tacksamma för hjälpen! /Gillis

En komplettering av klasskortet från året 1933 och klass 3/3. Det var första skoldagen i den nya skolan så det var därför lite högtidligt och man tog kort. Den långa flickan i mitten är Signe Victoria Olofsson från Gultjäl, dotter till Lisa och August Olofsson. Karin hade inte med fått med henne. /Birger Moström


Hej Hemsidan!
Jag fick detta mejl i dag. Vad kul det är att det hela tiden kommer nya uppgifter. Skolfotona är verkligen intressant för många.
Gillis

Från: Moström Birger
Till: Gillis Gustafsson
Ämne: Klasskort 1933
Den 22 Aug 2011 18:09:53 +0200

Hej, Gillis!
Jag har varit i kontakt med min moster som finns på klasskortet från Gulsele skola 1933, och hon påpekade någon felaktighet. Kortet är från den 3/3, alltså den 3 mars och det är alltså inte klass 3/3 som syns på kortet. Min moster är född 1921 och hon var 12 år och gick i klass 5, så det är sannolikt klasserna 4-6. Som hon minns var det två klassrum med klass 1-3 i det ena och klass 4-6 i det andra.
Som flicka nr 5 har tidigare angetts att det var Stina Lindberg/Hallin, men hon finns inte med på kortet. Kajsa Svensson var en elev (inte lärarinnan). Lärarinnan var Agnes Wallin som var lärare under många år i Gulsele. Flickorna i övre raden är alltså:
1) Karin Lindberg, 2) Linnéa Larsson, 3) Wivi Forsberg/Sjödin, 4) Signe Victoria Olofsson/Bergström, 5) Götilda Lindberg, 6) Syster Larsson, 7) Kajsa Svensson.
Linnéa Larsson och Syster Larsson var syskon (och gick alltså i olika klasser) och deras pappa var Leonard Larsson. De flyttade sedan till Vallnäset.
Första gossen "Lill-Hilding" hette troligen Johansson. Han kallades först för "lilla Nils", men då han var fosterbarn hos Jacke Gulins fick han heta Lill-Hilding, eftersom Gulins hade en son som hette Nils. Den 7:e gossen Jonte Eriksson var son till Farod Eriksson som drev café och taxirörelse i Gulsele. Jag såg att ni på hemsidan har ett kort på deras hus.
Hälsningar!
Birger Moström


PS. En liten historia om Farod när det kom en finare herre och ville åka taxi:
- Och vad heter ni då, min gode man?
- Farod Eriksson.
- Jag frågade inte vem ni är far åt, jag frågade vad ni heter! DS

Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!