Skolfoto från Gulsele skola 1954-55 klass 1 =Till samlingssidan för alla klasser!


Tryck på bilden för förstoring

Bakre raden från vänster: Kjell-Åke Haglund, Rolf Rönnberg, Lennart Eriksson, Tommy Hedlund, Elisabeth Klingberg, Ingegerd Johansson, Anne-Irene Mejer samt klassföreståndare Gudrun Månsson.
Sittande
: Edit Persson, Anita Gradin, Eva Andersson, Gunnel Matsson, Gertrud Edvardsson, Gun Lygdman, Ann-Christine Edholm och Ann-Christine Forsén.
På knä:
Tommy Westin och Göran Tillberg

Tack till Bengt Lundgren för klasskortet och några namn och ett stort tack Kjell Edvardsson som överträffar alla igen genom att trumfa in samtliga namn på kortast tänkbara tid. Vi får nu döpa Kjell till Super-Kjell efter denna 100 poängare!
Vi ger er ett stort fång ängsblommor som tack!

Så till mejlet frän Kjell där han skriver
Hej igen Kurt

Jag har namnen på alla på klasskortet 1954 - 55 klass 1. Jag hälsade nämligen för ett par veckor sedan på min syster Gertrud, som gick i denna klass och hon hade namnen på alla. Jag kopierade hennes klasskort från skolan i Gulsele, som enligt hennes och vår omtänksamma mammas anteckningar är, från 1954 – 55 klass1, 1955 – 56 klass 2 och 1956 – 57 klass 3+4, d.v.s. från Gertruds första, andra och tredje skolår. Kortet från 1954 – 55 överensstämmer med det som här är utlagt. Jag kommer att skicka dem senare tillsammans med namnen sen jag har kollat lite mer på korten som finns utlagda. Jag kommer nog ihåg en del av barnen i de olika klasserna så det kan kanske redas ut hur det hänger ihop med kronlogin. Lite pusslande fordras nog men jag ska komma med ett förslag så småningom.

En kommentar: Enligt Gertrud så heter flickan som är sjätte från vänster på översta raden Ingegerd Hägglöf. Hon är dessutom vill jag minnas syster till en kille som gick i min klass, Ingemar Hägglöf. Enligt nuvarande uppgift på hemsidan heter hon Ingegerd Johansson, vilket ju också kan vara sant.
Bästa gulselehälsningar, Kjell Edvardsson i Lund

Uppmärksamma besökare upplyser angående klass 1 i Gulsele skola 1954-55 att Ingegerd Johansson är det rätta namnet. Ingemar Hägglöf är en halvbror till henne. Jag är säker på min sak därför att de är mina syskon. Hälsningar Elisabeth Lundgren.

Gulsele hemsida tackar för denna rättelse!

Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!