Klassisk surströmmingsklämma.

Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. (Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Den blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna.) Skär små bitar av den fileade surströmmingen och sprid ut i den  mängd som din smak kräver. (Ät eventuellt rom direkt med potatis och lök!) Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker. Ge estetiken lite tid och omsorg! Om du valt mjukt tunnbröd minskas alla delar så att brödet kan rullas runt och innesluta allt det goda.

Se www.surstromming.se » Portalen för kulinariska horisonter «.

 
Ulvö Hamn 1940
 

Bönhamn 1940
Ingredienser:
Hårt eller mjukt tunnbröd
Smör
Kokt potatis (helst mandelpotatis)
Surströmming
Finhackad lök (röd, gul eller purjo)
Personliga alternativ: Gräddfil, creme fraiche,
tomat, dill, lingon...

Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!