Rädda Röån NU!
Skriv på namninsamlingen "RÄDDA RÖÅN"

Rädda Röån och Betarsjöns rofyllda stränder. Reglering tar bort all ro i naturen, en våldtäkt handlar det om. Nä de fjuttiga kronor kapitalet får ut av detta är som en fis i dimma (eller i rymden). Dessutom går oförskämt stora vinster rakt ner i ägarnas fickor på de reglerade vatten vi redan har, de är tjuvar som utarmar vår natur utan att ge en spänn tillbaka.


Ser man ovanstående bild så undrar man ju hur man överhuvudtaget kan tänka tanken att förstöra orörd natur, men de som grunnar på sådana frågor sitter nog på kontor och räknar pengar. Ett tips: Ge dom en tomt vid denna strand så blir de med i teamet som vill ha den orörda naturen kvar. (Bild från Röåns Hemsida)

Så vi sjunger med i kören, Rädda Röån med hela vårt hjärta, vi som bor vid reglerade vatten vet hur onaturligt det är med stränder som vandrar upp och ner och hur jämerligt det låter i isar som bångar en hel vinter. Det hade varit bättre med en yster och våldsam fors med lax i istället för en konstgjord sjö med mört och gädda som hålls på plats med betongstrand och hydrauliska ståldörrar. /Kurt


Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!