Junsele IF fotbollssäsongen 2010
Spelprogram Tabell Skytteligan Publik Junsele IF

Nästa match: Junsele IF - IFK Umeå den 2010-09-12 15:00   Mejla oss! Sänd reportage, bilder och filmer från Junsele IF säsong 2010!

TVÅAN I SIKTE
Bra lag ska ha tur, och Junsele är ett bra lag men dom har också tur. I dag, mot Stugun, där man fick spela över en timme mes tio man, och efter ett straffmål emot sig, lyckas man både kvittera och i matchens sista minut, bärga tre poäng. När jag nu ser att Fröson spöar Junseles värste konkurrent med 3-0. Nu fattas två poäng för att seriesegern ska vara klar. Och det borde vi väl kunna skrapa ihop till, när vi har två hemmamatcher kvar, även om den enda bortamatchen spelas mot Kubikenborg.
Sista matchen spelas hemma mot redan avkopplade Timrå. Men dom kan säkert ställa till det nu när dom inte längre har kniven på strupen utan kan spela avslappnat. Umeå som kommer hit på söndag, slåss för att inte åka ur, så där har vi ett motiverat lag, Men visst vore det tryggast om Junsele vann redan den matchen. /
Gillis

Vinst för Junsele i matchen Stuguns BK - Junsele IF som spelades den 2010-09-04

Junsele nära division 2 | Ur allehanda.se
Junsele tog ett stort kliv mot serieseger och division 2 spel nästa säsong när man besegrade Stugun på bortaplan.

 

Matchen: Stugun - Junsele
Ännu ett hinder avvärjt.
I dag tog Junsele ett mycket långt steg mot serieseger och div II spel nästa år. I bortamatchen mot Stugun fick man i slutet av matchen med sig alla tre poängen, efter en riktigt motig inledning. Har bara korta andrahandsinfo, men Tim Eriksson fick tidigt i matchen rött kort och på den efterföljande straffen tog Stugun ledningen. Men Junsele kom tillbaka i den andra perioden och Samson kvitterade och i matchens 90:e minut fastställde Samson Junseles slutresultat till 2-1. /Gillis
Länk till zport!


Vinst för vårt Junsele IF i mötet IFK Östersund 2010-08-29 15:00

Läs referat från matchen i Zport Lars Pihlström, tränare IFK Östersund säger så här efter matchen – Vi blev inte imponerade utav Junsele i förra mötet, men efter denna match så är de det bästa laget vi mött i år. Men jag kan nog tycka att vi var värda en poäng.

Var är Tidningen Ångermanlands bevakning av fotbollen i div. 3 och topplaget Junsele IF på webben??? Ingen artikel alls för denna viktiga match! Skrämmande nonchalant av redaktionen!

 
Vid helgens fotboll på Mon försvarar Junsele sin position!
 
Junsele fortsätter att ta hand om poängen här hemma på Mon. I dag var det IFK Östersund som fick fara tomhänta hem efter en sådan match. Det var kontraster mellan vädret  i dag och förra hemmamatchen. Så det var tur att hemmalaget värmde upp oss  lite i den sista halvtimmen, då också målen kom. Och vem som gjorde dessa. Ingen överraskning, Sergeu Baran naturligtvis. Vi fick också stifta bekantskap med de två nyförvärven Kim Jonsson och Magnus Berglund. Ingen av dom gjorde bort sig och går tveklöst in i laget. Jonsson vände och vred på motståndarna på sin vänsterkant, och hittade många bra lösningar när han fick boll. Stark bollmotagare också. Även Berglund syntes i matchen, dock främst i första halvlek.

Spelmässigt påminde matchen om den föra hemma mot Selånger. Två starka försvar som från början var rädda om den poäng man hade. Men i slutet av den första halvleken såg man att det började tippa över mot hemmalaget. Men halvleken slutade mållös och chansfattig.

Junseles spelmässiga övertaget fortsatte också i andra halvlek, men man dominerade inte på något sätt, och vi satt och hoppades på ett förlösande mål. Det kom också i den 69 minuten, när Baran återigen fanns på rätt plats. Och ingen tvekan när han sätter dom. Och genast öppnade sig spelet, därmed kom även chanserna.  Och det var Junsele som fick dem när Östersund flyttade upp spelet. Och efter c:a 75 spelade minuter var Baran åter framme och satte tvåan.
Vi minns också Hatumngimanas volleykonstspark, som tyvärr hamnade någon våning för högt.

Östersund vaskade fram några hörnor i matchens slutskede, men hemmasegern kändes säker.
Det verkar som att resultaten fortsätter att gå Junseles väg. Även om den hetaste rivalen, Kubikenborg, som väntat, vann mot Umeå. Medan Frösö och Selånger förlorade sina matcher. Det innebär att Junsele behåller poängförsprånget på fyra poäng till Kuben. Frösön har sju poäng upp medan Selånger SUIF och Stugun har åtta poäng upp.

Alla matcher är rysare numer. Nästa borta mot formstarka Stugun är det i allra högsta grad. /Gillis

Match spelad den 2010-08-25 18:00 mellan Lucksta och Junsele, resultat 1-2 | Junsele håller avståndet bakåt i tabellen när man idag vann den svåra bortamatchen mot Lucksta med 2-1. Och det verkar som nye Magnus Berglund gick bra in i laget. Redan i första halvlekens 27:e minut gjorde han sitt första mål i Junseletröjan. Grattis både yill JIF och Magnus. Sedan gjorde Sergeu Baran 2-0 i andra periodens 64:e minut. Lucksta reducerade till slutresultatet 1-2 i 90:de minuten. /Gillis  

allehanda.se den 25/8 | Junsele rycker i toppen | Serieledande Junsele rycker i tabelltoppen efter onsdagskvällen viktiga 2–1 seger i "hängmatchen" mot Lucksta.
– Det var inget skönspel, men en riktigt härlig kämpaseger där vi verkligen visade att vi ville vinna, summerade Conny Uppling, JIF-tränaren.

Ny spelare till Junsele IF! Enligt "Fotbolly" väljer hemvändande Magnus Berglund att spela för Junsele resten av säsongen! Magnus återvänder från spel på Färöarna. /Gillis

Gillis refererar matchen Friska Viljor FC - Junsele IF den 2010-08-18 kl. 19:00
Pratade i dag med två av ledarna som var med till bortamatchen mot FV. Och det var inga glada miner, men de var också överens om att Friska Viljor blir svårslagna för alla lag under den här säsongsavslutningen. Man hade också på känn att det skulle bli en mycket svår match, med tanke på de förstärkningar FV knutit till sig. Därför hade man fattat det lite ovanliga beslutet att försöka spela defensivt och med den inställningen kom man ganska omgående i underläge, och med 0-2 i paus är det inte konstigt att det ramlar iväg. Och ingen skugga ska falla på Sulima i målet, han gjorde vad han skulle, men det räckte inte den här gången. Det är bara att gratulera Friska Viljor. Dom var bra.
Kim Jonsson hälsade också att han kan blir möjlig att använda redan på onsdag, då den uppskjutna bortamatchen mot Lucksta spelas. Ja jag har ju inte skrivit något om slutresultatet men det blev till slut 5-1 till FV och Junseles mål kom i den 88 minuten och det var Oleg Hilotii som nätade. /
Gillis

allehanda.se skriver FV krossade Junsele


Gillis grunnar på fotbollssäsongens avslutning i div 3 | Låt oss titta lite framåt

I den här serien, där alla slår alla, verkar det som resultaten många gånger går Junseles väg. Som nu när den troligen svåraste konkurrenten Frösön bara fick med sig en poäng från Höga Kusten. Friska Viljor kom igång med sitt ”nya” lagbygge och slog en av de andra toppkonkurrenterna Kubikenborg. Att det indikerar att FV kan bli ett tufft motstånd för Junsele på torsdag, när man saknar de båda målsprutorna Samson och Baran är väl alldeles klart. Men poängen dom snöt av Kuben, kan bli avgörande, så vi får väl anse att vi fått vad vi kan begära av dem.

Att Timrå tog poäng av Selånger förra omgången räknas väl också till bra resultat, liksom att Umeå slog tillbaka Stugun som annars klättrat till andra platsen. Det resultatet, liksom Ope-Lucksta 1-2.kom alldeles i skrivande stund.

Sex omgångar återstår plus hängmatcherna Lucksta - Junsele och Frösön - Östersund. Av de återstående matcherna är det idel svåra bortamatcher. Smaka på Friska Viljor, Kubikenborg, Stugun och Lucksta. Visst låter det mycket beskedligare med Östersund, Umeå och Timrå som man möter hemma på Mon. /Gillis

Ang skriverier om att Kim Jonsson kan tänkas spela för Junsele IF under säsongsavslutningen | På fotbolly.se skriver man: Enligt mycket pålitliga källor är det klart att Kim Jonsson spelar för Junsele IF säsongen ut! /Gillis

Läs även när fotbolly.se berömmer Junseles tränare Conny Uppling!


Gulsele hemsida har under några år ställt en fråga till domare Ulrik Ulander hur matchen var. Han besöker ju Junsele någon/några gånger under säsongen för att döma fotboll där. Här är hans rapport från matchen Junsele IF - Selånger FK:

Det är alltid lika roligt att få komma till Junsele och döma fotboll. Att få komma bort från städerna och till de mindre samhällena där samvaro och intresset ofta är kring diverse aktiviteter i allmänhet men som i Junseles fall runt fotbollen i synnerhet. Stämningen runt Mon blir alltid lite speciell, alla gamla trotjänare som kan mer om fotboll än de flesta andra, gör sig ofta påminda under en match, i fredags var inget undantag. Det är för mig som domare bara något som gör en mer "taggad" och skärpt.

Vad det gäller Junsele som lag så känns årets upplaga mer homogent än tidigare lag och dessutom börjar det komma fram egna lovande spelare som kan bidra så att inte allt kretsar kring importerade spelare.

Det var i fredags (13/8) en fantastisk kväll för fotboll med mycket folk och vackert väder. Matchen började ganska trevande från båda håll där det kändes som om bortalaget bevakade den poäng man hade och hemmalaget inte hade förmågan att själva få igång sitt spel.
Därför slutade också den första halvleken 0-0. I andra så kändes det ganska tidigt som om att hemmalaget skulle ta ledningen och så skedde också. Sedan rullade det på med klar dominans av de röd/vita tills matchen avslutades med att Junsele segrat med 4-1.

Det man ytterligare kan säga är ju att det är ganska intressant att få döma ett lag där flertalet av spelarna inte talar svenska och där man måste improvisera en hel del och tolka spelarnas reaktioner istället för deras språk. Jag vet att det finns en tro att de utländska spelarna hålls kortare av oss domare än andra men där kan jag säga att utifrån min synvinkel så är det helt fel, och tror att de flesta domarna på min nivå håller med. Visst ibland kan de synas som att de inte får domslut med sig men om man tittar objektivt (det gör ju inte riktigt alla som håller på de röd/vita) på hur de agerar så får de dom frispark och avblåsningar med sig som de förtjänar.

Vi ska ju komma ihåg att jag som domare inte dömer för min egen skull utan för spelarnas skull och för att det ska bli en så bra och trevlig fotboll som möjligt.

Jag hoppas att det ska gå bra för laget även i fortsättningen och att fotbollen får fortsätta att blomstra i Junsele med omnejd.

Ulrik Ulander | Vi vill här rikta ett tack till Ulrik för detta öppna och ärliga svar!


Gillis skriver: Junsele rycker i toppen Junsele IF - Selånger FK 4-1
Rapport fr allehanda.se Rapport fr Sundsvalls Tidning

2010-08-13 19:00 Det var en fantastisk sensommarkväll på Mon när Selånger kom på besök för att haka på i toppstriden i trean. Serien är faktiskt oerhört jämn, och vad som kan röra till det lite är de s.k. hängmatcher som kommer att stöka till tabellen lite när man summerar. Både Junsele och Frösön har uppskjutna matcher som vi får ta hänsyn till. Men Junsele serieledning är i alla fall klar. 30 poäng och en målskillnad som skrivs till + 15 mål. Tvåan Selånger har med en match mer spelad, 25 poäng och +10. Trean Frösön har också 25 poäng med en match mindre spelad. Deras målskillnad är + 8..

Men nu till kvällens match. Som väntat blev det inledningsvis mest ett ställningskrig mellan de båda lagen utan att något av dem kunde åstadkomma någon rejäl målchans. Man kan nog gå förbi första halvleken med tystnad. Inte för att lagen var dåliga, men det gäller mycket, och då blir man lätt försiktig. 0-0 var siffrorna i halvtid.

Ett mål skulle öppna upp matchen och det kom också efter en kvart in i andra halvlek. Då hade Junsele, kanske i kraft av hemmaplan, tuffat till sig och började hitta in med inläggen som kom från båda kanterna. Samspelet mellan Baran och Samson gick också bättre. I första hade man en känsla av att det var lite konkurrens mellan dem. Och Tim Eriksson och Kevin Tarberg började också synas lite bättre. (Kanske var det så att jag såg dem bättre eftersom dom spelade på ”min sida” av planen. Men 1-0 kom efter en fast situation i den 57 minuten Det var Viktor Vershygora som slog en hård frispark som målvakten lämnade retur på, och där var Sergiu Baran framme och tryckte dit den. Drygt tio minuter senare kom tvåan. Ett riktigt tjusigt mål som Samson lobbade in från långt håll över den överraskade selångerskeepern, och där gick väl tappen ur tunnan. Visserligen flyttade man fram positionerna, vilket gav utrymme för Tim och Kevin som matade fram inlägg efter inlägg så Kevin var väl värd att få sätta dit trean efter en målvaktsretur.

Junsele hade då helt tagit över tillställningen, och Selångers reduceringsmål kom till mer av en slump i den 86.e minuten, två minuter efter Kevins mål.

I den sista spelminuten fastställde så Samson slutresultatet till 4-1, vilket resultat också stod på min resultatlott. Tack Samson. /Gillis (Kommentar: Bra tippat Gillis)


Matchen mellan Lucksta IF och Junsele IF som skulle spelats 2010-08-09 19:30 är uppsjuten till längre fram! (Orsak, regnsjuk plan)

Resultat Junsele IF - Salsåker-Ullångers IF 2 - 2 (0 - 0)

Fyra poäng på tre matcher. Vi är lite bortskämda, och vi vill ha mer. Vädret var inte det bästa när vi skulle på fotbollsfest så här på onsdagskvällen. Och vi fick lära oss att i augusti månad, även om det är så tidigt som den fjärde, ska man inte börja en match så sent som 19.30. Om det varit några skador eller flera byten hade man fått ta fram pannlampor för att kunna spela.
Nåja matchen blev som den blev.
Första halvlek som dock spelades i fullt dagsljus, går inte till historien som någon höjdare. Men mycket får vi nog skylla på det envisa regnandet. Men som sagt, vi glömmer den och den var också mål- och chanslös.
I den andra rivstartade Höga Kusten och tog ledningen redan i den första minuten, och målgöraren var ingen mindre än Andreas Danielsson, som har sin farmor från Gulkäl. Det var väl inte snällt. Fy på dej.
Nåja Du väckte i alla fall Junsele och efter en timmes spel kom så Daniel Hatumngimana loss och satte snyggt kvitteringen. Och då ville inte ledaren av skytteligan, Sergui Baran vara sämre. Och då hade Junsele haft en period då Jman tagit ett litet initiativ och det kändes rätt tryggt. Men det höll inte länge innan Höga Kustens Sergej Tanurecov tryckte in ett kvitteringsmål. I det läget ville nog Junselepubliken ha en målkamera monterad, men det var nog rätt. Inga protester hördes från spelarna.
Ser föresten att Frösö fick pisk av Ope. Det är kanske bra att ha spelat färdigt mot dom. Dom verkar ha vaknat liksom FV som vann i Umeå med 2-0. Och nästa gång möter Junsele Lucksta. bara rysarmatcher hela tiden.
Ska försöka ta med mig kameran nästa gång och ta en bild av fe nya "flaggorna" som vrider sig på kortsidan. /Gillis


Hej! Junsele kammade noll på sin andra resa till Östersund den här veckan. Ope lyckades efter ett enligt uppgift formidabelt målvaktsspel av opemålvakten hålla nollan Man gjorde dessutom matchens enda mål, trots att man fick en man utvisad i minut 70. Strax därefter kom ledningsmålet på ett hårt närskott. Varningar Baran, och Ivahnenco.

Men det kunde ha varit värre. Nu förlorade också toppkonkurrenten, Kubikenborg mot Lucksta, som därmed kravlade sig upp över nedre strecket. Några som också fått fart på spelet är Stugun som bortaslog pånyttfödda (?) Friska viljor med 4-2. Så serien lever i allra högsta grad. Två hängmatcher i denna omgång. Lokaldery i Östersund där IFK möter Frösö och Selånger tar sig an Umeå.

På onsdag blir det höstpremiär på Mon och då ett Ångermanlands derby. SUIF, som tappat lite av farten efter succestarten i våras, kommer på besök onsdag kl. 19.30. /Gillis

PS! Just nu inkom resultat från Selånger Umeå. Man delade broderligt på poängen och spelade 1-1. Ett bra resultat för Junsele får man väl säga. /Gillis


Junsele förlorade i seriestarten omgång två och tre men har sedan varit obesegrade fram till i dag. Conny Uppling säger: Vi gjorde inte mål på våra chanser och Ope var dessutom riktigt bra. 0-1 (0-0). Ur allehanda.se

Opes seger mot Ångermanlands just nu bästa lag i division 3 mellersta var frukten av ett uppoffrande slit över hela banan. Ur zport.se

  Vårt spel fungerade inget vidare i första halvlek mot ett Ope som ligger på nedre halvan av tabellen. – Det var mest ställningskrig i första och det hände väldigt lite, några halvchanser men inget bra spel, säger Uppling. Sedan kvicknade Junsele till i andra halvlek och hade en bra press mot Opes mål, men det ville sig inte i avsluten. Skytteligaledaren Sergiu Baran (15 mål) brände några klara lägen. När 20 minuter var kvar drabbades Ope av en utvisning (två gula). Men strax därefter strulade Junsele i försvaret och Ope kunde göra 1-0. Ur allehanda.se

Matchreferat fr. TÅ: Junsele drygade ut serieledningen i fotbollens division 3 Bild fr. TÅ

Läs matchreferat i Z-port
  En kortis! Frösön-Junsele!
Junsele vann även returmötet med toppkonkurrenten Frösön och slutresultatet skrevs till 3-1 i Junselefavör.
Man konsoliderar ledningen och har nu tre poäng till Kubikenborg som är ny tvåa. En extra poäng kan en bättre målskillnad vara i slutändan, och den har nu Junsele. /Gillis

Artikelbilder från Z-port:

Frösön hade en hyfsad start på matchen, men tappade fart i takt med att Junsele gjorde mål. Foto: Anna-Karin Landin.

Foto: Anna-Karin Landin.


Foto: Anna-Karin Landin.


Målvakten Serhiy Sulima gjorde en strong insats och eldade hela tiden på sitt lag med högljudd röst. Foto: Anna-Karin Landin.
Matchfakta | Frösön–Junsele 1–3 (0–1) 0-1 (33) Sergui Baran, 0–2 (55) Eugeniu Samson, 0–3 (59) Sergui Baran, 1–3 (70) Patrik Lindgren. Hörnor: 4–6. Varningar: Simon Gustafsson, Junsele. Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall. Publik: 150.

Seriestart | Onsdag den 28 juli spelar Junsele sin första match i höstomgången. Då reser man till Östersund för returmötet mot Frösö. Man har sedan ytterligare en bortamatch mot Ope innan man den 4 augusti tar emot SUIF, eller "Höga Kusten" som dom nu heter. Egentligen har serien redan startat. I lördags slog Ope Timrå med 2-1 på bortaplan, och på söndag fortsatte det med Stugun - Selånger 4-2 och när man läser jämtlandspressen gjorde Stugun en imponerande insats mot tänkta topplaget Selånger, som förresten värvar Faton Buzuku från seriekonkurrenten IFK Timrå.
Umeå och Lucksta spelade oavgjort, också på söndagen. Mersmak för Lucksta skriver ST.
Den 28 spelar också Friska Viljor borta mot IFK Östersund, och då får vi en hint om hur de förstärkningar som Ö-vikslaget gjort, påverkar deras styrka. Två engelsmän och en Kenyan har man förstärkt med och ytterligare en engelsman fyller på om någon vecka och 3-2 mot Sollefteå imponerar. Så de som räknat bort FV i serietoppen kanske får tänka om.
/Gillis

Vänskap- träningsmatch Junsele Undrom | Undrom kom till Mon för en sista toppning innan allvaret börjar för de båda lagen. Det blev en riktigt trevlig match som Junsele kunde vinna med 2-1 efter 1-0 i halvlek. Men en "straffområdesdomare" är det möjligt att segern blivit ett mål större. Precis som i matchen England-Tyskland hade man en kanon i ribban som frånpublikplats verkade studsa en bit inne i målet, men som sagt det blev inte mål.
När matchklockan passerade 90 minuter, stog det 2-0, och legendariske målsprutan Roland Wedin satt inne med vinstlotten, men på övertid lyckades Undrom sabotera för honom genom sitt 2-1-mål, Vem som då blev lycklig vet jag inte. /Gillis
  Träningsmatch | Junsele luftar laget mitt i sommarhettan och tar emot Undrom i en träningsmatch på onsdag. Undrom som leder fyran kan säkert bjuda ett bra motstånd så här halvannan vecka till omstarten. Serien börjar med två bortamatcher, båda i Östersund när man möter Frösö och Ope, innan vi får se någon match på Mon. Första hemmamatchen blir mot SUIF den 4 augusti. Så passa på och gå på fotboll redan nu på onsdag och se vårt Junsele spela. /Gillis

 


Junsele i tabelltopp och skytteliga under sommaruppehållet samt fyra i publikligan!
Tabell Totalt
Lag S V O F GM-IM D P
Junsele IF 11 7 2 2 31-20 11 23
Frösö IF 11 7 1 3 29-18 11 22
Selånger FK 11 6 2 3 31-20 11 20
Skytteliga
Spelare Lag Mål Straff
Sergiu Baran Junsele IF 13 1
Jesper Larsson Salsåker-Ullångers IF 9 3
Patrik Lindgren Frösö IF 8 0
Publikliga
Lag Publik
Ope IF 226
Frösö IF 186
Salsåker-Ullångers IF 158
Junsele IF 149

Resultat: 2010-06-29 Junsele IF - Frösö IF 3-1
Allehanda skriver: Junsele nytt ledarlag i trean - För första gången i klubbens 102-åriga historia kan titulera sig serieledare så här högt upp i seriesystemet.
  Zport: Frösöns Björn Hamberg, Frösön är petad från tronen i herrtrean. | Men redan i höstomgångens första match får laget chans att återta tronen. – Vi möter Junsele direkt och man får väl hoppas på att det blir revansch!

Sergiu Baran gjorde ett av Junseles mål i segermatchen mot Frösö. En trepoängare för Junsele som gör att laget går till sommarvila som serieledare.~ ~ Blixt och dunder i Junsele ~ ~

En timme före avspark, vräkte regnet ner från himlen och ett våldsamt åskväder såg ut att förstöra vad som såg ut att bli en sån där fantastisk fotbollskväll som det kan bli så här års, med milt väder och fint kvällsljus. Men lagom till matchstart tittade solen fram igen och matchen fick en fin inramning. Direkt ifrån start startade också ett våldsamt fyrverkeri mot Frösömålet, även om det dröjde en kvart innan det resulterade i mål och då genom Eugeniu Samson. Och matchen fortsatte på samma sätt även om tempot bedarrade något, men efter ytterligare en kvart, satte ledaren i skytteligan tvåan. Då hade det varit bud på både 2 och 3 mål till i matchinledningen. Och för regin i anfallsspelet såg vi Viktor Versygora, som vann boll, tog emot boll, levererade bollar till avslutare och sköt även själv.

Det var stundtals rena uppvisningsfotbollen Junsele bjöd på och Frösö hade all möda i världen att freda sig för anstormningen. Det dröjde 40 minuter innan man hade sitt första riktiga skott på mål.

Tyvärr får man inte utdelning på alla sina chanser och då känner man ändå en oro, och Frösö är ett mycket kompetent lag, men i kväll var Junsele bättre i allt.

Det fanns ett par korta perioder då Jämtlänningarna också fick press på hemmalaget, men det redde upp sig bortsett fån när man efter lite kalabalik i Junseleförsvaret, lyckades trycka in ett reduceringsmål.

En så´n här kväll måste man ge hela laget mycket väl godkänt med extra plus till de tre målgörarna. Jag tycker också Att Oscar Lago gjorde en helgjuten insats i försvaret.

Jag fick också förtroendet att utse och belöna bäste hemmaspelare och jag tyckte i alla fall att det inte var någon svår uppgift. Viktor Versygora var planens gigant.

Serietabellen är nu en historisk läsning för Junsele IF. För första gången ståtar man nu i toppen på div 3 och när man tänkerpå hur man brukar klara av höstomgången så kan det mycket väl vara fråga om avancemang. Men serien är oerhört jämn. Det skiljer tre poäng ned till fjärde platsen och de tre första har samma målskillnad. Så visst är det fortfarande en öppen affär men man får ju fantisera. junsele2

Publiksiffran var väl lite bättre men 187 personer är alldeles för dåligt. /Gillis

PS/ Ordningen är nu återställd vid arenan, nu vajar åter Junsele IF:s stolta flagga från stången som den alltid har gjort. /DS


Frösö IF nu i serieledning.
 
Frösö gjorde vad som väntades av dem för att gå upp i serieledning inför "finalmatchen" mot Junsele på tisdag. Då ska dom nämligen komma till Mon för att försvara sin position. Men det var tydligen inte förrän i matchens 90;e minut som man fick in segermålet. Det blir en tuff uppgift att bita i för Junsele. Man har även passerats av Selånger som tjuvstartat den 11:e omgången genom att besegra Stugun med 4-1
Men nu gäller det för Junsele att vinna om man ska få luta sig tillbaka och njuta över en topplacering över sommaruppehållet. Och det brukar ju vara under hösten som Junsele börjar ta poäng. Det lite längre uppehåll som varit sedan förra matchen har nog också gjort att man kunnat se över en del krämpor. Vi hoppas även på uppställning från publiken på tisdag kväll, när serietoppen möts.
Gillis

Länk till matchreferat: http://zport.se/2.4316/2.4312

Vinst i hemmamötet med 5-1 mellan Junsele IF och Ope IF den 20 juni 15:00
Junsele i topp! Junsele toppar just nu tabellen, åtminstone ett par dagar innan Frösön avslutar omgången på onsdag. Det blev en siffermässigt bekväm seger men det var åtminstone i första halvlek en spännande historia. För ovanlighetens skull tog man också ledningen, redan efter 7-8 minuter genom mål av Samson. Annars har vi vant oss med att man gärna hamnar i underläge i matchstarten. Nu kom i stället Ope:s kvittering 25 minuter in på halvleken. Målet gjordes på en målvaktsretur efter en enhandsräddning på ett närskott. Man var väl inte riktigt på tå i Junseleförsvaret vid det tillfället. Ope hade också vaknat till och hade en del press ute på plan även om det inte resulterade i direkta farligheter utöver ett antal hörnor.

Initiativet återgick dock till Junsele i slutet av halvleken och man kunde gå till halvtidsvila genom ytterligare ett mål av samme målskytt som 1-0 målet.

Andra halvlek började som den första, med den skillnaden att Junsele gjorde 3-1 redan efter mindre än en halv minut och här var det skytteligaledaren Sergeiu Baran som presenterade sig. Och 20 minuter senare gjorde han sitt 12:te mål och Junsele hade en till synes bekväm ledning med 4-1. Det märktes också på spelet då Junsele backade hem och Ope tog över både mittfält och spel, medan Junsele kontrade och fick i slutminuterna in även ett 5-1 mål.

Rättvis seger men siffrorna va stora. Junsele luftade några av sina yngre spelare vilka visade att man nog vill vara med även i fortsättningen... Fortfarande saknar jag dock både den svenska flaggan vid kortsidan och JIF-flaggan vid avbytarbänkarna. Kom igen nu och få upp den. Gillis


I skytteligan håller Sergiu Baran i Junsele greppet i toppen, nu 12 pytsar - tre före tvåan!   Från zport Östersundsposten
Elgenäs: – Vi är inte med Efter några bra insatser med poäng mot topplag gick Ope bryskt på pumpen. Mot Junsele blev det en tung femetta i baken.

I matchen mellan Salsåker-Ullångers IF - Junsele IF blev det 2-2

Allehanda 16 juni, Ullånger Derby!? - Toppmöte, och dessutom ett derby, kan bli en sådan där match där båda lagen är rädda för att förlora. Tack och lov resonerade varken Höga Kusten eller Junsele så.

  Junseles Sergui Baran grämer sig över ett missat friläge.Foto allehanda.se
Junseles Sergui Baran grämer sig över ett missat friläge.

Resultat: Junsele IF - Lucksta IF 3-1

Allehanda bevakar svagt - Men nedanstående lilla artikel beskriver den positiva fotbollen i Västra!

Junsele IF utmanar Frösön på allvar i serietoppen efter en ny trepoängare hemma på Mon!

  13 juni 2010 18:37:02 Junsele hänger kvar i toppen!
Efter en mycket konstig match, där kvaliteten varierade stort under spelets gång kunde Junsele till slut ta hem alla tre poängen mot den, för Junselepubliken nya bekantskap Lucksta.
Junsele började i ett rasande tempo och innan 20 minuter av matchen gått, hade man haft fem kvalificerade målchanser. Särskilt minns man Barans kanonskott efter en kvart och minuten efter när Daniel Hatomngimana möter ett inlägg i luften men skjuter över. Victor Vershygbora var också helt fri med målvakten men sköt rakt på... Mer på Junsele IF hemsida!
Skytteliga i div 3
Spelare Lag Mål Varav straffar
1. Sergiu Baran Junsele IF 10 1
2. Patrik Lindgren Frösö IF 8 0
3. Jesper Larsson Salsåker-Ullånger 7 2
4. Jens Olsson Selånger FK 6 0
5. Daniel Berggren IFK Östersund 6 0
6. Richard Hamner Frösö IF 5 0
7. Evgheni Carabulea Salsåker-Ullånger 5 0
8. Jonas Södermark Selånger FK 4 0
9. Adam Husseini Kalenga IFK Timrå 4 0
10. Patrik Henriksson Frösö IF 4 0

Junsele IF - Lucksta IF 3-1 Vi hänger me, vi hänger med...

Junsele hakar på och går nu upp på andra plats i serien efter en riktigt spännande match på Mon. Man inledde strålande och radade upp målchanser på löpande band i matchinledningen. Att man inte gjorde två tre mål i den första halvan av halvlek ett går tillskrivas, duktig målvakt, otur och dålig skärpa i det avgörande momentet. Det tog tror jag tjugo minuter innan Lucksta avlossade sitt första skott mot Det var en rökare från tretti meter som gick närmare hörnflaggan än Junselemålet.

Men så bedarrade anstormningen från hemmalaget och Lucksta började få ordning på sitt kontringsspel. Och genom några mycket farliga hörnor satte man junseleförsvaret  på en hel del prov, men han visade hög klass av halvleken gick i gästernas favör, men 0-0 stod sig halvleken ut.

Fem minuter in i andra halvlek kom en lite dumt orsakad frispark, som Peter Hällström i Lucksta sköt stenhårt och som via en junselespelare ändrade riktning och ställde utmärkte målvakten Sulima, helt utan chans. Lucksta fortsatte med sina långa bollar som ofta hade rätt adress och Sulima hade många chanser att visa vilken bra målvakt han är.

Med tjugo minuter kvar märkte man att Junsele började återta initiativet och kvitteringen kom också genom Sergiu Baran, som med det målet gick upp i ledning i skytteligan. Det kom i minut 76 och efter ytterligare sju minuter sköt Victor Vershygora Junsele till ledning med 2-1. På tilläggstid sprang så Baran  sig igenom och utökade sin ledning i skytteligan och fastställde slutresultatet till 3-1.

Det ska medges att Lucksta ingalunda var ofarliga i slutet av matchen och Junsele hade en hel del problem att försvara sin ledning. Man hade bl.a. ett skott som målvakten tippade i stolpens insida och sedan kunde rensas bort av Junseleförsvaret.junsele2

Bäst i Junsele, Målvakten Sulima och snabbe och tekniske Daniel Hatumngimana. Vi plussar också för tvåmålsskytten Baran och föresten för hela laget som än en gång visade hög moral och spelade ända till matchslutet och därigenom kunde vända underläge.

Jag saknade bara flaggan som brukar valla så ståtligt när Junsele har hemmamatch. Den hör liksom till Mon. /Gillis


Resultat: Selånger FK - Junsele IF 1-3

Allehanda skriver: – Motvinden var rätt besvärlig för oss och deras hörnmål blåste helt klart in med hjälp av vinden, men efter paus spelade killarna riktigt bra, berömmer Junseletränaren Conny Uppling.

Efter två mål av Sergiu Baran och ett kanonmål av Sollefteålånet Daniel Hatumngimana vände Junsele det hela till en rättvis 3–1-seger. Läs hela artikeln!

  Bland många bra i Junsele borta mot Selånger var mittfältaren Oleg Hinoti allra bäst.Foto allehanda.se

 


FV tränaren avstängd! Friska Viljors tränare Andreas Elfving var rasande efter bortaförlusten mot Junsele. Vi blev rånade och bestulna...

Nytt! Se ett filmklipp från matchen Junsele - Friska Viljor filmat av Thomas Åström, den ligger på youtube!

  Matchen Junsele IF - Friska Viljor FC minut för minut!
Sergiu Baran (till höger) såg till att Junsele fick tre poäng mot Friska Viljor som ansåg ha blivit bestulna på en straff i slutminuterna. Foto allehanda.se

Tre nya poäng till Junsele i derbyt mot Friska Viljor. Det började tungt bär man efter en kvart hamnade i underläge med 0-1 och sedan också 0-2. Båda målen gjordes av duktige Alssandro Pedro Riberio. Det var nog tur att nästa mål som kom bara tre minuter senare, hamnade i bortaburen, förpassad dit av Valentin Ivahnenco. Efter det började också Junsele att ta över spelet. Bl.a. fick de nu en del frisparkar som dittills gåt i FV-favör. I matchminut 35 kom så kvitteringen genom gamle junselebekantingen Victor Vershygora. Lite rundare om midjan har han väl blivit men passningssäkerheten finns där och han är med sin pondus värdefull på planen. Och vristspänsten finns där vilket han visade vid målet.
Efter tre minuters spel i andra halvlek fick så FV en straff och med den kunde Riberio fullborda sitt Hat-Tric. Det dröjde till minut 66 innan Sergiu Baran kunde kvittera och fem minuter senare kunde Junsele ta ledningen, även den här gången genom Baran. Ska sägas att målen kom efter fint förarbete genom snabbe och tekniske Daniel Hatumngimana.
Men visst måste den här serien vara en publikhöjdare när man tänker på målfabrikationen.
Tore nämner Daniel Hatumngimana, och Valentin. I FV lyste orutinen igenom när man i slutet av matchen lät sitt dåliga humör visa sig alltför tydligt och man drog på sig onödiga varningar. /Gillis

10-05-23 Junsele vann dagens fotbollsmatch med 1 - 2 mellan IFK Östersund - Junsele IF!
(Daniel Berggren hoppar högst på en hörna. för övrigt fick inte Daniel, liksom resten av IFK, speciellt mycket uträttat den här dagen.TÅ) Vingklippt Junsele vann! Östersund blev en oväntat lätt uppgift för ett skade- och sjukdomsdrabbat Junsele. - Vi gjorde en jättebra match med tanke på förutsättningarna, säger tränaren Conny Uppling.
  Junsele blev för svåra för IFK Östersund, läs reportage i zsport.se!
Internationellt färgade Junsele blev för svåra för IFK Östersund.
– Det känns som en inställningsfråga. Jag är besviken över att vi inte kunde göra det jobb som vi gjorde mot Ope, sa IFK-tränare Niklas "Dala" Dahlström efter 1–2 förlusten.

För Junsele är målgörarna 0-1 Eugeniu Samson och 0-2 Sergiu Baran (straff), slutresultatet fastställs slutligen med mål av Östersunds Tobias Blad med 1-2. /Kurt

Gillis rapporterar från IFK Östersund - Junsele IF 1-2
Junsele åkte till Östersund med bara 13 spelare, tränare och reservmålvakt medräknade, men kunde ändå ta hem sin första fullpoängare på bortaplan. Redan efter en dryg kvart satte Samson 1-0 efter ett mycket fint anfall. Det stod sig halvleken ut, men den andra hade hunnit ungefär lika långt när Junsele fick en straff som Sergiu Baran förvaltade på bästa sätt.
Eftersom Östersund då tvingades flytta fram spelet öppnade det för många vassa kontringar, men ingen resulterade, och i den 89:de minuten reducerade hemmalaget och fastställde resultatet till 1 -2.
Vi får hoppas på att Junsele får tillbaka de flesta av de skadade och sjuka spelarna till nästa helg då det blir Ångermanlandsderby på Mon när Friska Viljor kommer på besök. Dom tycks ha kommit igång nu efter en miserabel start, och tog sina första poäng genom seger mot OPE hemma på Skyttis. 2-1 blev resultatet.
Och ni som kan, se till att Junsele också ligger kvar i topp på publikligan. /Gillis

Matchen Junsele IF - Stuguns BK
Junsele leder publikligan, 169 i publiken!
Läs artikel ur Allehanda.se Mardrömsstarten väckte Junsele
17-årige Robin Hörnqvist var matchens spelare. "Det var kul att se hur han och de andra ungdomarna tog för sig", säger tränaren Conny Uppling.
  Junsele – Stugun: 4 – 1 Junsele: Eugeniu Samson 2, Sergiu Baran, Daniel Hatumgimana. Stugun: Mikael Östling.
Junsele vände 0-1 till 4-1 mot bottenrivalen Stugun och tog säsongens första trepoängare. - Det här var ett steg i rätt riktning och ger oss lite andrum, säger tränaren Conny Uppling. Ur allehanda.se

Matchen IFK Umeå och Junsele IF
Reportage i Tidningen Ångermanland!
Läs reportage från Umeås hemsida!
Junsele, här med Oleg Hilotii, föll efter uselt försvarsspel på bortaplan mot Umeå.
  Umeå - Junsele 5-3

Det blev stora siffror när Junsele åkte till Umeå  för att Möta IFK. Tyvärr hamnade de flesta bollarna i Junseleburen efter att man haft ledningen med både 1-0 och 2-1. Slutresultatet skrevs till 5-3 till Umeå.

En rolig match bortsett från resultatet med fin anfallsfotboll från båda håll, men ett bedrövligt försvarsspel från Junseles sida. Junseles mål gjordes av 1-0 Oleg Hiotii, och 2-1 av Segiu Baran. Det tredje målet kom i 89 minuten, men av vem vet vi inte än

Anmärkningsvärt stora siffror i den här serien. På de fem matcher som spelats den här omgången har det blivit totalt 27 mål. Man kan också ana att de lag som har tillgång till konstgräs går riktigt bra i serieupptakten. Junsele har mycket att jobba på. Men nästa match blir på Mon. Tyvärr är Valentin fortfarande inte helt kurant. och han behövs.

/Gillis

Match i dag 2/5: Junsele IF - Kubikenborgs IF
junsele2

  Junsele fick på nöten i dagens (5 maj) hemmapremiär mellan Junsele IF och Kubikenborgs IF. Inte så mycket att snacka om säger Thomas Hellgren. Ett mål i första kanske man hade chans till, men som sagt 0-2 efter 0-1 i halvtid. /Gillis

Inför matchen! Rapport inför dagens match i eftermiddag. Pratade med Conny Uppling i går eftermiddag men han hade ingen laguppställning klar. Visste bara att lagkaptenen, Vallentin Ivanhenco är sjuk. /Gillis

  April | fotbolly.se Läs artikel om att Junsele var en föregångsklubb, där de bröt isen för spelarimporter i de lägre divisionerna!
 junsele2

Se bildspel från matchen Timrå - Junsele IF
Tuffa tag i mittens rike. IFK Timrås Adam Kalenga tacklar en Junselespelare hårt. Situationen föregick Kalengas första varning i matchen. Artikel i ST
...Junselespelarna flyttade fram sina positioner...
...och en stund senare lobbade gästernas Eugeniu Samson vackert in kvitteringsbollen!
Allehanda skriver: Junsele blir att räkna med i år! Se bild!

 

Mer fotboll...
Det blev många mål i serieupptakten, totalt 21 stycken. Det bådar gott för framtiden om det beror på offensiv spel och inte på dåliga försvar. Anmärkningsvärt är Friska Viljors brakförlust med 0-6 hemma på Skyttis mot Frösö.  Ope gjorde alla fyra målen i matchen borta mot Kuben. SUIF som det står i SFF:s tabell fick 1-1 mot IFK Umeå. Dom ställde föresten upp med fyra Moldaviska spelare. Östersund slog Selånger med 3-1 och Stugun, som återkommer i trean vann över andra nykomlingen Lucksta med 1-0. Anmärkningsvärt är att efter första spelomgången ligger de fyra jämtlandslagen på de fyra första platserna. /Gillis


Fotboll 10-04-24 Tyvärr blir det problem med laget nu till seriestarten. Junsele har 6 man borta från truppen och det får vi skylla på Island och deras vulkaner. Nu är det inte med de Moldaviska grabbarna som det strular. Registreringshandlingar man skickat in för de tre sollefteåspelarna, liksom för Conny blev så försenade så att dom inte han fram till SFF i tid. Det var flera lag som drabbades och man förespeglade en dispens, men tyvärr gick det inte. Sedan skadade Oscar Lago sig på träningen i går och en ev. två av grabbarna är sjuka.
Men man får gå in och göra sitt bästa, och hoppas på att inte fler skadas, konstgräs kan vara bedrägligt. /Gillis

 

Resultat från IFK Timrå - Junsele IF 2-2
Junsele åkte till Sundsvall men en mycket reducerad trupp. Sex spelare saknades av olika orsaker, men ändå spelade man 2-2 mot Timrå AIK. Efter 0-0 i halvtid, hamnade man i underläge med både 1 och 2 mål. men reste sig och kvitterade genom mål av Oleg Hitoli och Eugeniu Santon. Som matchen utvecklade sig med chanser åt båda håll var det nog ett rättvist resultat säger Conny Uppling. /Gillis
junsele2


IFK Timrå - Junsele IF (från fotbolly.se)
Mycket avgörs inför söndagens match av Svenska Fotbollförbundets besked till Junsele angående lånespelarna från Sollefteå GIF. Med fem moldaver, tre spelare från Sollefteå GIF, tvillingarna Lundberg och ytterligare några lovande hemmaspelare kommer IFK Timrå att få det tufft, i all synnerhet då man måste ställa in det tilltänkta genrepet mot Friska Viljor på grund av spelarbrist. Tyvärr fick Junsele ett negativt besked från SvFF och får klara sig utan sina lån.

 

När fotbolly.se försöker pejla läget beträffande de utländska spelare som väntas till Junsele och Högakusten verkar allt lösa sig på ett bra sätt.
En trött men nöjd Thomas Hellgren gläds åt att Junseles fem moldaver nu finns på plats sedan i tisdagsmorse. - Om du tycker att jag låter trött beror det på att jag varit och hämtat killarna på Arlanda i natt, gäspar Thomas. Nu ska jag ta en fight med Svenska Fotbollförbundet om det genom flygförbudet försenade utlåningskontraktet. Junsele vill naturligtvis ha sina tre lånespelare från Sollefteå GIF med i den viktiga öppningsmatchen mot IFK Timrå.


allehanda.se 10-04-18 Anundsjö vann mot Junsele.
 Ett B-betonat Anundsjö slog division 3-laget Junsele i dag med 2-1 (1-0) på Skyttis. - Vi spelade överlag en bra fotboll och vann rättvist med ett ungt och mycket talangfullt lag. Det var roligt att se våra unga spelare som kom in och verkligen tog för sig, säger tränaren Robert Bergström till Anundsjös hemsida. Junsele tog ledningen efter 23 minuter. Marcus Fransson kvitterade efter 67 minuter och tolv minuter från slutet sköt Jakob Svensson segermålet för Anundsjö. Junsele saknade sina nya spelare från Moldavien som sitter fast i flygkaoset i Europa. SÖREN HÄGGKVIST

 

10-04-19 De Mondaviska spelarna är på väg!
I afton kl. 18:15 kom det efterlängtade beskedet. Det gick ett plan tidigt i eftermiddag från Prag till Arlanda, men där fick inte grabbarna plats utan hänvisades till ett senare flyg. Men så kom då äntligen beskedet, klockan 20.00 ska planet gå och väntas landa kl. 22.00. Där möts de av Thomas från JIF som åker ner och hämtar dem. Det var ett viktigt besked inför seriestarten. /Gillis
junsele2


10-04-18 Junsele spelade en träningsmatch mot Anundsjö  på söndagseftermiddagen. Det var tänkt som ett genrep inför seriepremiären mot Timrå, men tyvärr är spelarna från Moldavien kvar i Prag där dom fastnade i torsdags. Även Anundsjö ställe ett reservbetonat lag på Skyttis, där matchen spelades. Junsele åkte med precis 11 spelare och Conny tänkt som inhoppare. Tyvärr fick han spela nästan hela tiden efter det att man drabbats av en skada redan i inledningen.
Junsele tog ledningen i första halvlek genom mål av nyförvärvet från Lia, Simon Eriksson. Sedan räckte väl orken inte riktigt till hos alla. Sedan kunde Anundsjö föra siffrorna till 2-1 till deras favör. Conny tyckte dock att man får vara nöjd med resultatet i matchen.
Nu gäller det att se till så att de moldaviska spelarna kommer på plats. /Gillis

 

Mer Fotboll 10-04-16 De Moldaviska fotbollsspelarna sitter fast i Prag och det är mycket osäkert när dom ska komma vidare. Det har varit problem att telefonera Prag och svårt att komma i kontakt med dem och osäkert om huruvida dom kommit vidare. Men nu har man talat med dem, ev. dröjer det till måndag eftermiddag innan dom kommer iväg. Dom var mycket besvikna eftersom dom räknat med att vara med på träningslägret i Junsele i dag och i morgon. Den planerade träningsmatchen mot Anundsjö blir ju inte heller vad både Junsele och Anundsjö planerat. Men det är ju omöjligt att förutse en sådan här katastrof. /Gillis
junsele2


10-04-14 Junsele IF På torsdagskväll kommer Moldaverna till Arlanda. Men det är inte den enda nyheten. Håll utkik på hemsidan! /Gillis

10-04-15 Sollefteå FF väljer Junsele som samarbetspartner
junsele2

 

Rapport 10-04-15 I kväll,  torsdag, skulle de moldaviska spelarna anlända till Arlanda. Thomas Hellgren åker för att hämta upp dem för att de ska komma till hemmaträningslägret på fredag. Arbetstillstånd är klart, alla papper ordnade, inget borde krångla den här gången. Då händer det otroliga. Ett askmoln från ett vulkantbrott på Island förorsakar flygstopp över hela Nordeuropa.

Jag ringde Thomas för att höra om han visste något om spelarna skulle hinna fram innan Arlanda stänger. Men han vet inte mer än någon annan, men eftersom man snart var framme åkte man fram och fick besked att flyget var inställt. Senare på kvällen hade han besked om att det kunde komma ett flyg vid 11-tiden på fredag. Det var ännu inte markerat som inställt. Så nu är det bara att hoppas.

Men det är inte bara strul!

Vi kan i dag meddela att Junsele IF och Sollefteå GIF kommit överens om ett samarbete där tre, ev. fyra spelare från Giffarna registreras för spel i Junsele. Det är Simon Gustafsson, Tim Westerlund och Daniel Hatumngimana. Troligen tillkommer även Mattias Hildebetzon, en grabb med rötterna i Junsele. Båda föreningarna ser positivt på det här samarbetet och tror att det kan bli ett viktigt steg för att hålla fotbollen på en hög nivå i kommunen. /Gillis


Fem Moldaver till Junsele 2010 Junsele IF förstärker från utlandet även denna säsong!

 

Infekterad debatt på insändarfronten i Tidningen Ångermanland Kommentarer kring Junsele IF och kommande förstärkningar införda och "refuserade" i TÅ!


Från säsongen 2009 Som PDF-fil   Gillis pejlar läget inför Junsele IF fotbollssäsong 2010!

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!