● Fotbollssäsongen 2009 för Junsele IF i ett komplett dokument, läs och skriv ut!

 ● Hur viktigt är fotbollen för Junsele? Läs artikel och Kom med kommentarer och inlägg!

Junsele IF - Frösö IF

0 - 0 (0-0)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Plats för rapport från Allehanda!  
Junsele och Frösö delade på poängen i den mållösa matchen när sista omgången spelades i årets div. 3. Och att båda lagen kände sig nöjda med sin säsong kunde man märka på spelet som bjöds. Frösö ligger där man ligger och Junsele blir passerade av Timrå men kontraktet är klart. Det får man vara nöjd med som säsongen har utvecklat sig.
Som helhet var det en ganska medioker fotboll som bjöds den här söndagen på Mons fortfarande, näst intill perfekta, gräsmatta. Som jag upplevde det startade Frösö ganska defensivt och spikade igen framför sin målvakt. Och junseleforwards gick ofta i offsidefällorna. Efter hand som matchen led föll Junsele tillbaka och Frösö tog över speciellt i andra halvlek. Dock utan att överlista Niclas Thelin i hans ibland okonventionella målvaktsarbete. Det var utboxningar och räddade frilägen och en och annan nedplockning av inlägg. Han är väl den som man nämner efter en sådan här match.
Närmast ett mål var ändå Junsele som i andra halvlek hade en rejäl stolpträff. Det var Alessandro Pedro Ribeiro, som sprang igenom på en kontring, rundade målvakten men sköt i stolpen ur liten vinkel. Han är en bra spelare men bör nog vara mer generös i spelet och inte bara sikta på egna avslut.
Vi vill gärna tacka hela laget och särskilt våra Moldaviska spelare som nu reser hem. Jag har träffat dem i annat sammanhang än fotboll och kan intyga att det är väldigt trevliga killar, och vi önskar dem all lycka i framtiden.
Gillis

IFK Östersund - Junsele IF

0 - 4 (0-1)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Idag var Allehanda riktigt snabba! Såhär skriver de på nätupplagan: Junsele säkrade i dag sin plats i nästa års upplaga av division 3...
...I andra perioden kom Junsele ut som ett helt nytt lag och kopplade ett stadigt grepp om matchen. Mellan 51:a och 59:a minuten exploderade Junsele och pangade in tre mål. Därmed var matchen avgjord.

Vi knockade dem i andra. Hela laget gjort det otroligt bra och spelade efter matchplanen, summerar tränaren Sundeqvist.

 
Junsele vann tre mycket viktiga poäng i dag borta mot Östersund. Det blev 4-0 som slutresultatet efter 1-0 i halvtid.

Alexandro Pedro Rebeiro gjorde 2 mål, lagkaptenen Joakim Åsberg och Mihail Lavorchi gjorde ett vardera. Det kan tilläggas att Alsen vann mot Kubikenborg borta med 5-1 varför  dom kan gå förbi Junsele om dom vinner över Timrå och förbättrar sin målskillnad med 4 mål jämfört med Junsele. Men då sker det på bekostnad av Timrå, som då stannar på 24 poäng. Ett stort plus till Niclas Thelin som gjorde ett fantastiskt inhopp som målvakt. Han kan tydligen spela på vilken plats som helst.

Div.3 kontraktet ska därför vara säkrat.
Vi möts på Mon på lördag klockan 14 när Frösö kommer på besök. "Dom ta vi"

Gillis


Medskogs vann "den sjuka matchen" Ett hårt långskott räckte för Medskogsbron i den uppskjutna – och omdebatterade – matchen mot Graninge.

Låt mig delge er lite fakta om det kvarvarande spelprogrammet

Först, hur ser det ut i den nedre delen av tabellen just nu och då främst den nedre delen kring strecket. Då har vi Frösö med 26 p och +4 i målskillnad. Sedan kommer Junsele med 22 p -19, Timrå 21 p -8.

Där går strecket, Alsen som förlorade med 1-4 mot Sundsvall i dag efter ledning och 1-1 i halvtid, har 19 p -23. Graninge med en match mindre spelad har 16 p -23. Avhängd är Sandåkern som skrapat ihop 9 p -42.
Junsele har kvar att möta Östersund borta och Frösö hemma. Timrå ska spela mot Selånger hemma och Alsen borta. Alsen har Kuben borta och Timrå hemma och Graninge spelar mot Medskogsbron hemma nu på onsdag sedan har dom Frösö borta och Sundsvall hemma.

Sedan får vi se vad Junsele skakar fram att ställa i målet de två kommande matcherna. Får man fram en normalbra kraft där ska man inte behöva ramla ur men målvakten kan vara nyckeln. Timrå kan nog känna sig ganska trygga i kraft av sin målskillnad. Men i övrigt är det ganska öppet vilka som ska göra Sandåkern sällskap.

Gillis


Junsele IF - Graninge FF

4 - 3 (2-1)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Såhär skriver de på Graninges hemsida:
Billiga mål gav Junsele segern

Allehanda skriver:
Junsele tog ett stort steg mot nytt kontrakt i division III genom att besegra Graninge FF i västraderbyt med 4-3.

 
Dyr trepoängare för Junsele

Junsele var på väg mot en promenadseger på Mon när man mötte Graninge. Man dominerade matchen totalt från start och för en gång skull trodde man att man inte skulle behöva bita på naglarna de sista tjugo minuterna.
Efter en rad fina målchanser, kom så det välförtjänta 1-0-målet ur liten vinkel genom Sergey Zhabanov 26 minuter in i matchen. Christian Larsson inledde sitt hat-tric tolv minuter senare efter en grann genomskärare som ställde honom fri med målvakten.  Strax efter kom Graninges 2-1 mål när Peter Karlsson snyggt sköt över Cojocari, som dittills inte hade speciellt mycket att göra. I andra halvlek gjorde Christian Larsson 4-1 redan efter sex minuter på ett riktigt långskott från egen planhalva, när han seet att Kristoffer Westerlund tagit sig lie väl långt ut på planen. Samme Larsson satte sedan också 4-1 i kamp med Graningemålvakten.
Segern kändes kassaskåpssäker, även om Graninge flyttade fram positionerna och var skapligt farliga på fasta situationer, bl.a. genom inkast av Elms kvalitet. Det var också efter hörnor som matchen höll på att ta en ände med förskräckelse. Efter att Graninge haft, tror jag , fyra väldigt farliga hörnor som Cojocari med möda boxat till nya hörnor kom så ett rött kort upp och målvakten fick lämna planen. Enligt uppgift boxade han nu inte bollen utan en motståndare i nacken. Graningespelaren gick i däck, och så började mardrömmen. Ja inte för den nedslagne, han var uppe redan innan domaren börjat räkna, men på den följande straffen, där Junseles reservmålvakt, unge Christoffer Ylander, ställdes mot sin kollega i Graninge, blev det så helt plötsligt match av det hela. Graninge med ny energi flyttade fram och tg över ett decimerat och allt mer tröttkört hemmalag och fick också in trean. Men närmare kom man inte, inte ens efter den för Junselepubliken evighetslånga förlängningen.
Nu måste Junsele få fram en målvakt för att ersätta Cojocari eftersom han väl glatt oss i Junsele med många bra matcher. Det var trist att se honom gråtande lämna planen.

Gillis


Del 1: Matchen Graninge - Medskogsbron uppsjuten!

På grund av att Medskogsbron har ett stort antal spelare sjuka har man (med hjälp av GIFFARNA) lyckats få dagens match uppskjuten. Ett i och för sig sportsligt bra beslut så här i serieavslutningen, men ändå ganska märkligt. Tror knappast att ett lag som Graninge, Alsen, eller Junsele skulle lyckas med det konststycket. /Gillis


Del 2: Klockan 10-15 minuter i åtta (i går kväll) skrev jag på kommentarer i Tidningen Ångermanlands nätbilaga en kommentar till att Härnösandsmatchen var inställd med ett info om att mer fanns att läsa på Gulselesidan. Tyvärr verkar det som att man inte ville gå ut med den nyheten till alla de som läser nättidningen, eller hänvisa till vår hemsida om det. Det finns ju inte heller nämnt i dag (måndag 090907) när klockan snart är nio. Men Sundsvalls Tidning gör en riktig grej av det hela.
/Gillis


Del 3 Nu skriver Allehanda om den uppskjutna matchen för Graninge mot Medskogsbron, Sv. Fotbollsförbundet ger sin förklaring av det inträffade, det handlar om svininfluensan. En ny policy tas innan den har förankrats i organisationen?


Läs på Graninge hemsida om vad de tycker om beslutet! Graninge uttalar i Sundsvalls Tidning med skarpa ordalag!


Härnösand - Junsele IF 

3-2 (2-1)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Äntligen en snabb Allehanda rapport!
Peter Johansson krutade in den avgörande frisparken i den 68:e minuten.
 
Junsele föll mot serieledarna.

Junsele fortsätter att spela bra mot de bästa lagen. Tyvärr räckte det inte i dag utan man fick åka hem med en uddamålsförlust. 3-2 blev slutresultatet efter 2-1 i halvtid. Nu gäller det för Junsele vad som gäller för Sveriges landslag. Vinn de övriga matcherna så ordnar det sig. Det kan i och för sig räcka med någon enstaka förlust, men då är man beroende av hur de andra lagen spelar, och det känns inte bra. En riktig rysare väntar på lördag då Graninge kommer på besök. Då kan det avgöras var man spelar nästa år.

Gillis

Ur Allehanda:
- Vi gör en helt okej bortamatch, men vi kan bättre. Förhoppningsvis kan vi visa det i slutspurten av serien nu för vi har något på gång nu, summerar JIF-ledningen.


Junsele IF - Medskogsbron BK

1 - 3 (1-2)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Junsele kammade noll i hemmamötet med Medskogsbron. Bron var fotbollsmässigt en trevlig bekantskap och segern får ses som välförtjänt, dock inte självklar. Målen kom egentligen mera av tillfälligheter än ur de bästa målchanslägena och första halvlek som slutade 1-2 hade lika väl kunnat vara tvärt om, eller åtminstone lika. Första halvlek bjöd med andra ord på underhållande och spännande fotboll. Men i andra tappade Junsele spelet helt och Bron kunde också i matchslutet sätta ett tredje avgörande skott. Det verkade som att orken och motivationen inte riktigt räckte till i två halvlekar. Alexandro Pedro Rebeiro var ett typexempel på det. De första 20 minuterna var han strålande och snurrade hej-vilt med Brons högerförsvar. Tyvärr snurrade han alltid lite för länge och när det inte blev något resultat hängde huvudet djupare och djupare allt efter som matchen gick och på slutet deltog han knappt i spelet.
Gillis

Medskogsbron på Mon

På lördag kl. 14.00 slåss Junsele åter igen om 3 poäng. Medskogsbron har tappat poäng på sistone och vad det betyder för matchen får vi se. Endera har de tappat formen eller så är det tillfälligheter och underskattning och då får vi räkna med att dom kommer laddade till tänderna.

Men Junsele har å andra sidan hittat formen på sistone. Dom är egentligen mycket bättre än vad tabelläget utvisar. Så med rätt inställning och god vaksamhet kan det bli riktigt roligt.
Vi hoppas på en upprepning av spelet som man visade mot Selånger Och då blir det kul på Mon.

Gillis


Timrå - Junsele

2 - 3 (2-1)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Ses vi på Mon lördagen den 29/8 kl. 14.00?

DÅ FÅR JUNSELE OCH PUBLIKEN EN NY CHANS ATT PÅ HEMMAPLAN BEKÄNNA FÄRG OCH SAMTIDIGT SÄTTA FOTBOLLSSKUTAN JUNSELE IF PÅ ÄNNU SÄKRARE MARK!

 

Junsele tar kanske säsongens viktigaste poäng idag!

Junsele vann i dag en riktig sexpoängsmatch borta mot Timrå. Eftersom Graninge dessutom förlorade, tog man ytterligare ett steg upp ur träsket och kan börja hoppas på ett liv också nästa säsong. Segersiffrorna skrevs till 3-2 och målgörarna var i tur och ordning. Alessandro Pedro Rebeira, Niclas Thelin och Sergiy Zhabanov.

På lördag kommer Medskogsbron till Junsele. Det sägs att det är ett mycket välspelande lag som utgör Giffarnas främsta plantskola. Det borgar för att det kan bli fin fotboll på Mon nu på lördag. kl. 14.00

Gillis


Junsele - Selånger

4 - 1 (2-0)

Resultat

Matchinfo

Tabell

Publik

Mera så - Heja på! Junsele!

Regnet strilade ned hela dagen, men vid matchdags upphörde det lämpligt så att matchen mot Selånger kunde spelas under goda förhållanden. Mon måste vara en av de bästa fotbollsplanerna i distriktet. Grön och fin ända långt in på höstsäsongen och tålig både för torka och regn.

Och Junsele fortsatte sin vana att spela bra mot topplagen. I afton var det Selånger som fick vända hem poänglös, efter den bästa match i alla fall jag sett Junsele spela den här säsongen. 4-1 skrevs siffrorna till efter 2-0 i halvtid.

Matchen började med bra spel från båda lagen där Junsele inledde bäst och Selånger kom bättre och bättre allt efter att halvleken framskred. Man skapade också fem hörnor, alla riktigt bra slagna. Matchen var dock ganska öppen när Junsele, efter en tilltrasslad situation tog ledningen genom pigge ”inhopparen”, Robin Hörnqvist ganska mitt i första halvlek.

I den 42:a minuten fick Tobias Lundström i Selånger sitt andra gula kort och fick lämna planen och strax därefter kom 2-0 genom Sergiy Zhabanov Skönt att gå till halvtidsvila med skaplig ledning och bra spel.

Junsele har tidigare haft mycket svårt att utnyttja numerära överlägen men det märktes att man nu i halvtidspausen pratat om det och när så Selånger satsade och flyttade fram och spelade med en 3-3-3 uppställning gavs många tillfällen till kontringar och man fick en hel del riktigt långa anfall. Niklas Thelin, en av planens giganter gjorde så 3-0 i den 58:de minuten. Och efter ett kanonanfall satte Thelin så även 4-0 efter ett pressat inlägg från Christian Larsson.

Tyvärr började man sjabbla litet i försvaret varför Selånger fick till en reducering till 4-1 i matchens slutskede. Synd att inte målvakten Alexander Cojocari fick hålla nollan. Han var säkerheten själv, greppsäker och vaken. Räddade bl.a. två riktiga frilägen.

Förutom målvakten och tidigare nämnde Niklas Thelin kan man nämna de båda Robin Hörnqvist och Jonsson. Men hela laget jobbade och är värda beröm. Nu har man återigen lämnat den där förargliga nedflyttningsplatsen och vi får hoppas att det är för gott. Timrå föll nämligen mot Frösö IF.

Det bör nämnas att fyra ordinarie spelare saknades i Junsele, och det var inte vilka som helst. Tvåmålsskytten från förra matchen var skadad och Niclas Olofsson saknades också.

Gillis


Notering i marginalen: Träffade Larsa Moström, en av ledarna i Junsele, och han ropade så att det hördes lång väg att han hade haft ett telefonsamtal från Halstahammar och att den han talade sa att "För att få reda på något om vad som händer här uppe går han alltid in på Gulseles hemsida. Dessutom har jag nu talat om att Moldaverna kan läsa en hel del på Rumänska på sidan. Han ska vidarebefordra det till dem och hjälpa dem.

Gillis


J Läs i tidningen Ångermanland J Selånger ingen match för Junsele J

Junsele vs Selånger på söndag.

På söndag kl. 16.00 får Junsele åter ta sig an en serieledare.
Då kommer Selånger till Mon och vi får se om de även den här gången ska orka ställa till det för ett topplag, omöjligt ska det väl inte vara.
I bortamötet blev det uddamålsförlust och nog har man väl utvecklats under seriens gång.
Det har tillkommit förstärkningar och man bör ju bli mer och mer samspelta. Nu sitter det nog i huvudet om man ska vinna, men teoretiskt är nu alla positioner i laget tillräckligt bra.

Vi ses på Mon på söndag. /Gillis


IFK Sundsvall - Junsele IF

2-2 (0-1)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Junsele tog poäng mot topplaget, ur Allehanda

 

 
Junsele tar poängen av fel lag.
Efter debaclet mot bottenlaget Alsen, spelar nu Junsele oavgjort 2-2 mot topplaget Sundsvall. Efter 0-1 i halvtid fick man även 2-0. Sundsvall tog sig dock samman och kunde kvittera. Junsele båda mål gjordes av Alessandro Pedro Rebeiro, två äkta brassemål.
Junsele måste hitta nycklar mot lag som främst satsar på försvarsspel och gör snabba spelvändningar. Och det är inte alltid det enklaste. Det har många lag som mött Lars-Tommys landslag fått erfara.
Men grattis till poängen och vi känner nytt hopp. Nu dröjer det till den 16, klockan 16 då Selånger kommer på besök. Vi hoppas på en trepoängare. /Gillis

Junsele IF - Alsen IF

2 - 4 (1-1)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Trots goda förutsättningar med ett möte mot ett lag bakom sig i tabellen fick fotbollspubliken på Mon se sitt Junsele förlora mot Alsen med 2 - 4.
Har åberopat det förut och gör det igen, (mental förberedelse på rätt sätt är grunden till alla idrottsliga segrar). En omedelbar uppryckning måste nu ske på det mentala planet annars gå det åt skogen med resten av säsongen! /Kurt
 
Alsens hemsida står 09-08-05 21:06 följande att läsa från Janö:
Grattis till 4-2 segern pojkar

Kubikenborg IF - Junsele IF

6 - 1 (3-1)

Resultat Matchinfo Tabell Publik

Allehanda sport: Konstig match när Junsele förlorade
Det är målen som räknas. Den grundprincipen fick Junsele en lektion i, när laget i lördags förlorade med 1–6 (1–3) borta mot Kubikenborg. – En konstig match, säger JIF-tränaren Lars Sundeqvist.

Bild från Allehanda och Fotograf: Jonny Dahlgren/Arkiv

 
Kubikenborg ångar på!

Kubikenborg har plockat sex poäng och förbättrat målskillnaden med tio mål, på två omgångar mot de båda sollefteålagen Graninge och Junsele. Man upprepade siffrorna från graningematchen och avfärdade också Junsele med 6-1. Kuben fick en smakstart med en tidig straff och därefter ett mål ur misstänkt offsideläge, och sedan rann det liksom bara på.
Nu gäller det att ladda om till höstpremiären på Mon nu på onsdag. Och det gäller också för hemmapubliken att ställa upp och heja fram de våra. /Gillis  (Tack för rapporten)

Nicklas Thelin nätade på straff – men hans mål var Junseles enda borta mot Kubikenborg.


Sandåkerns SK - Junsele IF

0 - 4 (0-2)

Resultat Matchinfo Tabell Publik

Har det lossnat för Junsele nu? Sex poäng på de två senaste matcherna och alla mot Sandåkern känns extra värdefullt. Det är ju ett av de lag man måste ha bakom sig. 4-0 på bortaplan efter 2-0 i halvtid känns riktigt bra. Och fyra målgörare Thelin. Larsson, Olofsson och Valentin visar att det kan bli en roligare höst än våromgången. Nu blir det ytterligare en bortamatch på lördag innan man nästa onsdag spelar på Mon och då mot Alsen, en ny bekantskap för Junselepubliken. /Gillis

 

Allehanda skriver: Skön seger för Junsele mot Räkna inte bort Junsele än... Läs även när Sundeqvist öser beröm över laget, men framförallt mittbackarna Jocke Åhsberg och nye Sergei Zhdanov.

Från svenskafans.com:
... Formen för Junsele IF är lite av ett mysterium med blandade resultat under våromgången men de avslutade med en seger hemma mot tabelljumbon Sandåkerns SK med 2-0. Nu återstår att se om de har lyckats konservera formen under uppehållet. 

Utropstecken i  Junseles lag att hålla ögonen på är radarparet Joakim "Jocke" Åsberg i backlinjen och reslige målfarlige Nicklas Thelin på topp. Även tvillingparet från Backe "Nils-Erik" Lundberg har förvirrat mer än ett motståndarlag genom åren. Sedan brukar ofta Junseles Moldaver vara spelskickliga och värda att titta lite extra på... Läs mer via länk!


Inför höstupptakten förstärker Junsele IF sin trupp! Två nya värvningar klara, dels med den brasilianske anfallaren Alessandro Pedro och även med den ukrainske mittfältaren Sergei Zhdanov. Inför hösten säger Lars Sundeqvist till Allehanda "Jag är övertygad om att vi finns i mitten av tabellen då säsongen är över!"

Junsele IF - Sandåkerns SK

2 - 0 (0-0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
 

Läs Tidningen Ångermanland nätupplaga:
Seger – och Junsele lämnade jumboplatsen
Säsongens bästa match – och tre nya poäng när Junsele mötte Sandåkern...

Lars Sundeqvist, Junseletränaren.

 
Junsele lämnar sista platsen inför sommaruppehållet och kan, om de andra resultaten går rätt väg klättra hela fyra placeringar. Det var ett helt annat lag som uppträdde i kväll mot förra matchen mot Sundsvall. Man var snäppet bättre hela matchen bortsett från en period i början av andra halvlek.
Man tog ledningen efter 60 minuter genom Wladimir???? (
Valentin Ivahnenco) knappt tio minuter senare tilldömdes Junsele en straffspark, vilken Niklas Thelin säkert satte i mål.
Sandåkern försökte med att skicka fram en tredje forward, men öppnade sig också bakåt och det var bud efter mål på båda sidorna men 2-0 till Junsele stog sig tiden ut. Båda lagen hade för övrigt var sin stolpträff.
Bäst i Junsele tycker jag att Niclas Thelin var. Han var vad man brukar säga "dominant på mittfältet". Man ska också nämna målvakten, som även om han inte hade så mycket att göra, var vaken och alert både med några svettiga reflexräddningar och påpassliga ingripanden ute på planen.

Gillis

Junsele IF - IFK Sundsvall

1 - 8 (0-3)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Läs Tidningen Ångermanland:
Nytt bakslag för Junsele
Junsele får allt större glapp uppåt gentemot konkurrenterna kring strecket i division 3.

Läst i ST:
IFK:s målfyrverkeri
IFK Sundsvall firade midsommar i förväg.
Man kan säga att det gick som en dans runt stången, en promenadseger med 8-1.

 
Rapport från domaren:
 
Datum: 2009-06-19 00:22:12
Ämne: Re: Hur var matchen i Junsele i kväll (18/6)
 
Hej Ulrik
Har inte nåtts av resultatet än, men vill ställa några frågor till dig:

Vad blev slutresultatet:
Ulrik: M
atchen slutade tyvärr med en riktig brakförlust, 1-8.
 
Hur var matchen?
Ulrik: Junsele var tyvärr aldrig med i dagens match utan det var IFK Sundsvall för hela slanten. Det som var mest trist att se var att kämpartakterna var så dåliga. När lagets yngste utespelare, Robin Hörnkvist, 16 år är den som måste leda laget och får lite hjälp då är det naturligtvis inte lätt. Junsele jobbade inte som ett lag utan de blev stillastående och visade inte alls att de ville vara med och bidra till lagets framgångar. Nu var ju Sundsvall riktigt bra också men det får ändå inte se ut så här när man spelar hemma match inför ca 200 pers som betalt inträde.
 
Kändes det som om laget/lagen var med dig i besluten?
Ulrik: Ja absolut det förekom nästan inte en protest i matchen och det får man väl anta bero på att domaren gjorde en bra match. Det var ju inte så svår dömt men det kändes som att spelarna och jag var överens om vad som gällde.
 
Hur verkar Junsele vara, finns det goo och kämpavilja i laget?
Ulrik: Som jag skrev tidigare så visade laget ingenting av det i dagens match, men det kan ju naturligtvis vara en tillfällighet. Nu hör ju till saken att det fattas några spelare och att laget inte tränat tillräckligt inför säsongen, nyförvärven anslöt ju väldigt sent till truppen.
 
Var det ginigt eller bra stämning på planen?
Ulrik: Mycket bra stämning hela tiden även om hemmalaget hängde en hel del med huvudena eftersom målen ramlade in i så pass strid ström.
 
Hur tror du Junsele kommer att klara sig i serien?
J: Jag tror att de kommer att bli bättre efter sommaruppehållet men när de nu har betydligt färre utländska spelare så gäller det att alla andra stiger fram och visar att Junsele hör hemma i 3:an trots detta. Om de tränar hårt och får ha alla friska kan de säkert vara med och kämpa om nytt kontrakt i slutet av september.

Hälsningar Ulrik Ulander , domare i matchen

 -------------------------------------------------- 
Vill redan nu tacka dig för ditt svar!
 
Hälsningar Kurt Ulander
Webbansvarig för Gulsele hemsida, sidan för region Västra Ångermanland

Selånger FK och Junsele IF

2 - 1 (1-0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Referat Gillis:
Tyvärr måste vi rapportera att Junsele åkte på ytterligare en förlust, och nu borta mot Selånger. Nu börjar det verkligen brännas. Nästa match är mot IFK Sundsvall, och då får vi hoppas att man fortsätter att ta poäng mot topplagen. Vi hoppas på tre poäng på torsdag kväll. Och junselebor! Nu får vi gå dit och heja och locka fram det där som fattas. Inte ska det bero på publiken om man inte presterar.
Selånger - Junsele 2-1 /
Gillis

Referat i Tidningen Ångermanland:
Junsele kvar i botten
Kräftgången fortsätter för Junsele IF i fotbollstrean.
Ny förlust idag (090613)... läs vidare i Allehanda

 
Bilder/film?
Inför kommande hemmamatch!
Filma, knäpp kort! Sänd oss dem!
Jag kan inte, jag sitter 50 mil bort. /Kurt

Junsele IF - Kubikenborgs IF

0 - 2 (0-2)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Referat Gillis:
Iskallt på Mon!
Nej, det blev ingen värmande upplevelse för hemmapubliken när Junsele tog emot jumbokompisen på Mon. Kubikenborg kunde ganska lättvindigt kamma hem segern med beskedliga 2-0. Junsele får vara glada att siffrorna inte blev större, även om Kuben heller inte bjöd på någon gladfotboll. Båda målen kom i första halvlek och gjordes av Anton Andersson i spelminut nio och nio minuter senare satte Kim Eriksson 2-0. I slutet av första halvlek hade Junsele ett litet övertag utan att komma till någon målchans, och i andra var man inte nära vid något tillfälle.
Bäst i Junsele var målvakten. /Gillis
 
Läs artikel i Sundsvalls Tidning
Kubikenborg har haft svårt att ta tre poäng i inledningen av division III-spelet. Men nu kanske vändningen har kommit... (Efterlyses, foto fr. matchen)

Alsen - Junsele

3 - 2 (0-0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Ny förlust för Junsele, de tappade en ledning på 2-1 till en förlust på 2-3. /Gillis

Tidningen Ångermanland skriver:
Tungt för Junsele
Junsele fick vända hem med noll poäng efter bottenmötet borta mot Alsen.

 
Skrivet på Alsens hemsida före match: Publicerad: 2009-06-01 19:41
NÄR AIF TAR TRE POÄNG!!!
Onsdag den 3\6 kl 19,00 då möter Alsen Junsele, och då jäklar kommer andra 3 poängarn!!! Våra gröna vita bröder har lovat att så länge det är liv på läktaren så kommer dom kämpa så fötterna blöder!!! (När man läser det här, ställer man sig frågan. Kan det vara glöden i laget och publiken som är skillnaden!)

Junsele - Timrå

1 - 0 (1-0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik

Läs artikel i Tidningen Ångermanland
____________________________________________

Här under artikel från http://fotbolly.se/nyheter/
Junsele - IFK Timrå   1-0 (1-0)
Målet: Nicklas Olofsson (23)
Publik: 109

Märklig match i Junsele. Timrå avslutade matchen med endast sju (!) utespelare efter tre utvisningar, den första redan i samband med Junsele mål i första halvlek.
Trots det numera underläget hotade IFK Timrå hela tiden hemmalaget och det var först efter den tredje utvisningen i slutet av matchen som Junsele kunde andas ut.
Det blev ingen bra match men IFK Timrå hade nog haft mycket stor möjlighet att hämta hem tre poäng om man uppträtt lite mer rutinerat och disciplinerat.
Ingen skugga över domaren, Joakim Nilsson, som vågade följa reglerna och ta obekväma beslut.

Text: L-G Forslund

 

Hej! Jag kom upp till Gulsele i morse och var på Mon i kväll. Hälsningar Gillis

Gillis referat från fotbollsmatchen Junsele - Timrå 1-0

Junsele tog sin andra trepoängare när man på pingstdagen mötte Timrå och nu för första gången på Mon, en av de finaste fotbollsarenor jag känner till.

Hemmalaget började aggressivt och stressade hela tiden motståndarna så att de inte fick igång något egentligt spel. Och det visade sig också i antalet heta målchanser där jag räknade till 5-6 stycken för Junsele, varav en resulterade när Niclas Olofsson klippte till på volley på ett inlägg. Timrå kom egentligen inte till något farligt avslut. Man hade någon skaplig duell vid någon hörna.

Efter halvtidsvilan kom lagen ut som två helt olika lag. Timrå som fått en man utvisad redan i första halvlek började spela aggressivt och Junsele blev mer och mer ängsliga alltefter det att Timrå fick ytterligare två spelare utvisade. I 62:a minuten fick Johan Larsson lämna planen efter två gula kort och i 85:e minuten drabbades Daniel Andersson av samma öde. Men det gjorde Junselespelarna mer och mer ängsliga alltefter det att det numerära övertaget blev större.

Men nu gäller det ju att göra mål i fotboll och det var det Junsele gjorde. Timrå hade inte speciellt många målchanser i andra heller jag minns främst en nick strax utanför målvaktens vänstra stolprot.

Vi säger Grattis Junsele, men var, var publiken? Det fina sommarvädret var kanske orsaken eller så var det Elitloppet som fick folk att stanna hemma. /Gillis (Efterlyses, foto fr. matchen)


Medskogsbron - Junsele

0 - 3 (0-1)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Junsele fick inkassera ytterligare en förlust på bortaplan. Junseletränaren Lars Sundequist säger att det var ett mycket bra lag man mötte. Vi försökte spela defensivt i början, men Medskogsbron gjorde 1-0, efter det försökte vi ändra strategin lite men fick då skitmål två mot oss. Motståndarna som är ett farmarlag till Giffarna var verkligen bra. Det är bara att ta nya tag på Mon på söndag. (Matchen flyttad från fredag) Slutresultat Medskogsbron - Junsele 0-3. /Gillis

Så här skriver Sundsvalls Tidning
Obeserade Medskogs siktar på tvåan

3–0 mot Junsele.
Det innebar säsongens tredje vinst för Medskogsbron – och att laget efter fem matcher är fortsatt obesegrat.
– Serien var lite tuffare förra året och vi var mer ovana vid att spela seniorfotboll. I år var vi bättre förberedda, säger Pontus Silfver.
Läs mer här...
Bild länkad från http://st.nu/

Sebastian Jaconelli.

Junsele - Härnösand

1 - 0 (0 - 0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Junsele tog sina första poäng i årets div. 3. 0-0 i halvtid. Det hade mycket väl kunnat vara 2-0, efter både frilägen och stolpträffar. Men i andra halvlek stänkte Robin Holmström dit den och slutresultat blev Junsele - Härnösand 1-0. Vi säger GRATTIS.
Rapportör på plats Tore Åström. /gm Gillis

Tidningen Ångermanland skriver Efter en tung seriestart med tre raka förluster var det inte mycket som talade för Junsele inför fredagskvällens hemmamöte mot obesegrade serieledarna Härnösand.
Men ett taggat och revanschhungrigt Junsele skrällde rejält och vann välförtjänt, 1–0 (0–0).
En efterlängtad trepoängare som ger västragänget välbehövlig arbetsro inför fortsättningen av serien.
– Ja, det var en mycket viktig seger, vi gör en riktigt bra match vår klart bästa för säsongen, betonade en mycket nöjd JIF-tränare Lars Sundeqvist.
– Vi hade gjort en hel del omdisponeringar i laget efter Graningematchen och det föll väl ut. /Lars Näsholm TÅ


Graninge FF - Junsele IF

3 - 0 (0 - 0)

Resultat Matchinfo Tabell Publik

Löpstarkt Graninge sprang ifrån Junsele

Graninges kommentar.
– Jag tycker att vi vinner rättvist till slut och att det är orken som avgör matchen. Vi hade alldeles för lite löpningar i första halvlek, men våra byten i andra gjorde susen och förändrade matchbilden, summerade GFF-tränaren Lars-Göran "Lillen" Forslund helt riktigt efteråt.

...kommentar Lars Sundeqvist (nu med Junseles tredje raka förlust).
– I första var vi med bra och hade ju bland annat en stolpträff. Men sedan märktes det tydligt att vi inte orkade i andra och framför allt när de gjorde sina spelvändningar...

Läs hela artikeln av Jonny Dahlgren Allehanda.se.

Bild länkad från Allehanda.se

Mikael Hellström i Graninge vann den här duellen mot Nicklas Olofsson i Junsele. Även matchen gick till Graninge som tog säsongens första fullpoängare via 3-0.

Junsele IF - IFK Östersund

0 - 4 (0-3)

Resultat Matchinfo Tabell Publik
Ny förlust för Junsele.
Det blev inga poäng till Junsele i hemmapremiären, som spelades på Kebbevallen. En för årstiden och breddgraden väldigt fin gräsplan. Det var dock planen som ställde till det alldeles i början av första halvleken. En hög boll slog ner på någon ojämnhet i planen och ställde Junsele målvakt helt, när den studsade över honom. Sedan fortsatte Östersund sin offensiv och hade gjort ytterligare två mål innan halvtidsvilan. Båda målen kom på hörna. Av hemmalaget minns man främst Niklas Thelins fräsande skott som tvingade fram en målvaktsretur, vilken tyvärr gick utanför.
I andra halvlek kom hemmalaget bättre till sin rätt men rytmen stördes av skador och en av moldavierna fick sitt andra gula kort sent i matchen, och Niklas Thelin fick gå av p.g.a. skada. 
Halvleken slutade 0-1 och slutresultatet skrevs till 0-4. /Gillis

Frösö IF - Junsele IF

2 - 1 (1-1)

Resultat Matchinfo Tabell Publik

Frösö IF vände och vann med uddamål vid seriepremiären hemma mot Junsele.

Junsele tog i första halvlek ledningen med 0-1, mål av Sergiu Cebotari genom en frispark och man höll undan fram till slutet av första halvlek.

Frösö tog sedan ledningen i mitten av andra halvlek och efter det räckte orken inte riktigt till för vårt Junsele. /Gillis

Ett långt reportage finns i ÖP´s sportbilaga där de skriver - Svårare än väntat för Frösön. Bilden hämtad fr. Zport.se.

Matchvinnaren Patrik Lindgren, i vitt, och hans lagkompisar hade det besvärligt med gästande Junsele på Lövsta igår. Till slut redde man ut situationen och kunde bärga en trepoängare i seriepremiären på Lövsta. Foto: Denny Calvo

Lite insider information från helgens motståndare! Kanske kan detta bidra med lite extra tändvätska till seriestarten. Patrik Henriksson med bakgrund i Brommapojkarna och utlånad till Frösö, ses som en nyckelspelare. Med erfarenhet från div 1 och nu tillbaka från en lång sjukperiod räknar de med att han ska tillföra mycket till laget. Och han är inte speciellt imponerad av Junsele, efter att ha sett dem under träningslägret i Östersund. Vi får hoppas att han är mer imponerad efter matchen. /Gillis


De spelarförstärkningar man väntar på i Junsele och JIF, anlände i går 090421 och väntas vara spelklara till matchpremiären, enligt JIF:s kansli.
Detaljer och namn finns att läsa i pappersupplagan av Tidningen Ångermanland. (Någon som kan skanna och sända oss artikeln?)

Talade med Tore Åström och han bekräftar att det är totalt fyra moldavier som kommer. En målvakt och tre utespelare, en i varje lagdel. I premiären kommer Junsele direkt att få bekänna färg, Frösö har vunnit stort i sina fem träningsmatcher i april. /Gillis


Några frågor till Sunkan inför premiären borta mot Frösön på söndag 26/4, så

vi ringde upp junseletränaren Lars "Sunkan" Sundequist för att höra hur det känns inför seriestarten kommande helg.

Hej! Hur tycker du det ser ut inför bortamatchen på söndag:
Jag tycker det ser bra ut och är mycket nöjd med förberedelserna.
Vi har träningsspelat dels mot Söråker och mot Moliden och kryssat båda gångerna.
I påskhelgen var vi på träningsläger till Östersund och två ledare hade 16 spelare med sig.
Vi bodde på Scandic och tränade på Jämtkraft Arenas konstgräs.

Vi genomförde också en träningsmatch där, men på grund av en en del småskador kunde vi inte fullfölja på ett godkänt sätt.

Det gäller att vara rädd om materialet i ett sådant här skede av säsongen.
Men första halvtimmen när spelarna var hela fungerade det riktigt bra.

I morgon är det träning och vi räknar med att spelarna är tillbaka och det är med viss tillförsikt vi ser fram emot premiären som spelas borta mot Frösö.

Vi tackar för samtalet och önskar "Sunkan" och laget "Lycka till"! /Gillis


Junsele IF tränare Sundequist ger intervju inför premiären!

Här kommer ett sammandrag av samtalet med Lars Sundequist. /Gillis
Ny tränare för Junsele IF
Namn: Lars Sundequist
E-post: lars.sundequist@solleftea.se
Så här såg frågorna ut måndag 30 mars 2009:
Hur långt har Ni kommit med träningen?
Träningsläger. Var och hur?
Har Ni klart om träningsmatcher?
Vi återkommer med målsättning lite närmare avspark!

Hur stor trupp förfogar Du över?
Var tränar Ni?
Vet Du något om utländska spelare?
 
Tryck på toppluvan för en större bild
 

Gillis tar ett snack med Junseletränaren Lars "Sunkan" Sundequist.
Nu när vintern börjar ge sig och i veckan plogas träningsplanen upp.

Från: Lars "Sunkan" Sundequist

Då träningsplanen är frilagd kan vi starta uteträningen på riktigt.
Grundträningen har varit igång sedan i höstas, vi hade en första spelarträff i november.
Vi kom då överens om att var och en tränar individuellt på sina hemorter, sedan samling för uppföljning av hur det bedrivits.

 
För första gången på många år har JIF spelat en träningsmatch innan serien börjat.
Det blev visserligen förlust i bortamatchen mot Lycksele, men spelet var mycket lovande med tanke på att det var den första gången laget spelade ihop.

Nästa träningsmatch blir till helgen då vi möter Söråker i Sundsvall, och efter påsk åker vi på träningsläger i Östersund på konstgräs.
 
Inför säsongstarten har vi en mycket lovande inhemska trupp att förfoga över. Samarbetet med BK 80 ger också en större bas att rekrytera ur. Vid säsongsupptakten är det viktigt att vi inte har fokus på de utländska spelarna utan ser dem som en extra krydda då de kommer.

Hälsningar Lars "Sunkan" Sundequist


Hej! Här kommer en förhandsrapport om Junseles fotbollssäsong 2009. /Gillis

------------------- Reportage Gillis 2009-02-22 ----------------------

Ett snack med Junsele IF:s fotbollssektion ordförande.
Vi tog ett snack med Gunnar “Knacke” Nygren så här i februarivintern. - Vi får av honom spännande och bra svarar.

Hur ligger det till med Junsele IF och fotbollen så här års?

- Vi har fått en hel del förstärkningar. Först Niklas Thelin som kommer tillbaka efter en sejour i Anundsjö och han tar även med sig sin bror Andreas, tidigare Hammerdal.

- Från Hammerdal kommer också Niklas Olofsson.

- Krokom-Dvärsätt släpper ifrån sig Håkan Modig och Yosel Daoud, från Undrom ska vara med och slåss om målvaktsplatsen. Det får han bl.a. göra med unge Mattias Eliasson från de egna ungdomsleden.

- Sedan hoppas vi på en målvakt av klass i den kvartett vi hoppas kunna få med främst från Moldavien...

- Inga spelarförluster om man bortser från de utländska spelarna.

- Ny tränare i år är mycket meriterade och populäre Lars Sundeqvist.

Hur ser Du på de nya bestämmelserna man infört om utländska spelare? Det verkar som man på förbundet ser att det inte bjuds på kvalitetsfoboll i den Svenska glesbygden.

- Ja säger Knacke, vi hoppas i alla fall på att få med fyra spelare utifrån. En målvakt sedan en i varje lagdel.

- Beträffande försäsongen ser det mycket bättre ut än på länge.

- I början av mars åker vi på träningsläger i Östersund, sedan har vi planerat in sex ev. sju träningsmatcher innan serien börjar borta mot Frösö IF den 26 april.

- Hemmapremiärn blir den 2 maj mot IFK Östersund, om nu snön har försvunnit till dess funderar Knacke och tittar ut över de meterhöga drivorna.

- Liksom i fjol har vi ett fortsatt samarbete med BK 80 för att hålla igång och utveckla egna spelare här ifrån Västra.

Om placering i serien säger Knacke.

- Vi siktar högt!

- I fjol trasslade det ordentligt med spelartruppen under vårsäsongen, vilket gjorde att man skänkte bort 15 poäng och många baklängesmål. Ändå klarade man av att ta 20 poäng och ordna nytt kontrakt i sista omgången.

- Det inhemska inslaget i laget är betydligt stakare i år och kan vi då toppa med några kvalitetsspelare utifrån är det ingen utopi att Junsele finns där uppe när serien är färdigspelad.

Vi tackar Knacke och väntar oss härliga stunder på Mon.

Hälsningar Gillis

-------------------------- Reportage Gillis ----------------------------- 

Gulsele hemsida. Finns inte sidomenyer? Gå till startsidan HÄR!